Airco Kampenhout

Ariston,koelen, verwarmen, airco,installatie,installateur,prijs,ventileren,ontvochtigen,DGS,airco,koelen

Vaillant airco buiten unit Aarschot, Tremelo, Begijnendijk, Ramsel, Herselt, DGS, grondmontage,airco,verwarmen,installateur

AIRCO INSTALLATIE te Kampenhout


Een aangename temperatuur in huis of op kantoor maakt leven en werken zoveel aangenamer.
Dankzij de geavanceerde vooruitstrevende airconditioning toestellen die wij u aanbieden, wordt uw lucht gekoeld, verwarmd, geventileerd en ontvochtigd.
Een airconditioning dat geen tocht met zich meebrengt? Het kan!

Belangrijk is ook dat al deze airco toestellen ook warmtepompen zijn. Deze lucht-lucht warmtepompen kunnen in de zomer koelen en daarnaast ook perfect verwarmen.
Op dit moment wordt er niet veel meer over puur een airco gesproken, dit omdat elke airco ook een warmtepomp is.

Elke situatie van een  klant, particulier of bedrijf, bekijken wij afzonderlijk en geven u advies op maat over het aangewezen systeem.
Ook het oog wil wat dus hechten we ook belang aan het esthetisch aspect toch met een technisch mogelijke oplossing.

Werking airconditioning te Kampenhout ?

De moderne airconditioningsystemen kunnen koelen en verwarmen. Het zijn eigenlijk lucht/lucht warmtepompen. De traditionele airco die enkel koelt komt nog zelden voor aangezien de technologie van de nieuwe warmtepompen veel beter en zuiniger is.

De lucht/luchtwarmtepompen gebruiken beperkte elektrische energie om de warmte te verplaatsen. Via de buitengroep wordt warmte of koude aan de buitenlucht onttrokken. Die wordt met behulp van het koelmiddel naar de binnengroepen overgebracht zodat uw woning of werkruimte de gewenste temperatuur krijgt. Hierdoor is er geen overgang nodig naar een ander medium zoals water. Het rendementsverlies is dus beperkt.

Deze methode is dan ook energie bewust. Ze verbruikt tot 4x minder energie dan de traditionele verwarmingsmanieren.

De buitenunit en koelvermogen van een airco te Kampenhout

De buitenunit is verantwoordelijk voor het aanmaken van gekoelde lucht die naar een bepaalde ruimte gestuurd dient te worden. Hoe meer lucht de buitenunit kan koelen, hoe groter de ruimte mag zijn die gekoeld dient te worden. Men spreekt hier over het koelvermogen van de airco of buitenunit. Waar u de buitenunit plaatst maakt niet zo veel uit: aan de muur, op het dak of in de tuin naast de woning. Zolang er maar voldoende buitenlucht via de buitenunit kan onttrokken worden en er geen obstakels in de buurt liggen. Probeer ook objecten te vermijden zoals bomen of struiken. Takken en bladeren kunnen de filters verstoppen waardoor de werking van je airco sterk zal afnemen.

Goede geventileerde ruimte voor buitenunit Kampenhout

Wanneer het gaat om de installatie van een airco met buitenunit, letten veel mensen enkel op de binnenunit omdat deze binnenin het meest zichtbaar is. Meestal wordt weinig aandacht aan de plaats van plaatsing van de buitenunit gegeven maar dit is niet onbelangrijk. De buitenunit dient vrij te staan. De afvoer van warme lucht en de instroom van buitenlucht mag in geen geval belemmerd worden door obstakels. Als de warme lucht goed wordt afgevoerd in een goede geventileerde buitenruimte, zal de buitenunit minder warme lucht naar de binnenunit doen stromen. Enkel zo geniet u van een betere koeling en een comfortabele koele ruimte. Bovendien kost dit minder energie waardoor je minder kosten aan koeling dient te spenderen. 

De binnenunit van een airco Kampenhout

De binnenunit van een airconditioning dient vooral om de warme lucht aan te zuigen en de koele lucht door de ruimte te stuwen. Het ontwerp van de binnenunit moet daar ook voor geoptimaliseerd zijn. Je hebt verschillende soorten binnenunits en elk heeft zijn voordeel. Hoe constanter de binnenunit kan werken, hoe minder je de aangemaakte luchtstromen zal voelen omwille van een lagere snelheid van de luchtstroom. Ook de richting en beweging van de luchtstroom is belangrijk. Deze mag geen personen of dieren hinderen en de volledige ruimte rondgaan.

Plaats uw binnenunit zo dicht mogelijk regio Kampenhout

Als je een airco in huis installeert dan wilt u  een zo goed mogelijke binnentemperatuur op de plaatsen waar u het meest verblijft. In de slaapkamer bijvoorbeeld wenst u een optimale temperatuur als u in bed ligt. In het salon wenst u een koele ruimte als u tv aan het kijken bent. Op kantoor bijvoorbeeld wenst u optimaal te kunnen werken als u aan het bureau zit. Stel daarom de binnenunit zodanig op dat u daar waar u de koeling het meest nodig hebt ze ook krijgt. Zo verhoogt u het rendement van de airco en dient deze minder te draaien. Zorg er wel voor dat de airco niet direct koude lucht naar je toe blaast maar eerder de koude lucht goed verdeeld in de ruimte.

Afhankelijk van de functionaliteiten van de airco geven wij u professioneel advies ivm de beste plaatsing is van de binnen- en buitenunit van jouw airco-systeem. Dient de airco enkel te koelen of dient deze ook te zorgen voor frisse lucht? Dient het toestel te ontvochtigen of te verwarmen... Werkt u met meerdere binnenunits, dan wordt elke plaats bekeken wat de beste opstelling is van uw binnenunit.

DGS-Groep biedt u airconditioning toestellen aan van verschillende fabrikanten. Alle vloer/ plafond-airconditioner modellen maken een uiterst flexibele installatie mogelijk, omdat ze op de vloer kunnen worden geplaatst of aan het plafond kunnen worden opgehangen. Vloer / plafond-airconditioners zijn energiezuinig en bieden vele extra functies die het gebruik gemakkelijk maken :

ARISTON

Brochure Ariston airco

VAILLANT


Brochure Vaillant airco

Contacteer ons

Airco Kampenhout

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x