11 mei 2021

Nieuwbouw project Grimbergen : elektriciteit en ventilatie D systeem

Elektriciteitswerken nieuwbouw project


Tijdens het vormgeven van je nieuwbouwwoning of nieuwbouwappartement dien je veel te verwerken en beslissingen te nemen. Ook het juist plaatsen van de elektriciteit in een nieuwbouw is een belangrijk onderdeel. 

Er zijn enkele zaken waar je best rekening mee houdt als je elektriciteit wenst te plaatsen in je nieuwe woning of nieuw appartement. Hieronder vind je al enkele tips waar je rekening met dient te houden :

 • vraag een tijdelijke elektriciteitsaansluiting aan voor de start van de bouwwerken
 • denk na over uw energievoorzieningen naast de netaansluiting ( zonnepanelen, warmtepomp, … )
 • denk na over extra comfort zoals automatische garagepoorten, domotica, beveiliging, brandbeveiliging
 • is er rekening gehouden met elektriciteitsvoorzieningen voor de tuin ( tuinverlichting, aansluiting tuinhuis, verlichting oprit / terras, sfeerverlichting, vijverpomp, … )
 • kies een elektriciteitsleverancier alsook een eenvoudig of tweevoudig tarief


Iedereen weet wel ongeveer waar men bij elektriciteitswerken in een nieuwbouw rekening moet met houden, namelijk verlichting, schakelaars en stopcontacten plaatst. Probleem is echter dat er geen rekening wordt gehouden met extra aansluitingen of toekomstige elektrische aansluitingen zoals een videofoon, toegangscontrole of bewakingssysteem. Een goede voorbereiding kan het plaatsen en aansluiten op een bestaande installatie vermijden, waardoor extra slijpwerk & kapwerk niet nodig is.

Maar denk hier ook al even op voorhand over na :

 • ga je in de toekomst zonnepanelen plaatsen, voorzie dan een extra wachtbuis voor kabels en aansluitingen op zolder of bovenste verdiep
 • aansluitingen voor voeding alarmsysteem ( bewakingscamera, sirene, centrale, magneetcontacten... )
 • toekomstige toegangscontrole zoals parlofoon of videofoon
 • aanwezigheidsmelding of energiecontrole ( zeker in kelder, bergruimte en zolder )
 • extra aansluitingen voor elektrische toegang voor een automatische garagepoort of elektrisch hekken/tuinpoort
 • sfeerverlichting aan trap
 • UTP bekabeling voor internettoegang
 • aansluiting tuinverlichting
 • aansluiting voor domotica of comfort zoals elektrische rolluiken, zonnewering
 • aansluitingen of kabels voor multimediasystemen zoals muziekinstallatie, luidsprekers, televisie, telefonie of vast internet (versterkers)
 • aansluitingen voor sensoren en blussysteem van een brandalarm

Elektriciteit aansluiten nieuwbouw :

De elektriciteitsaansluiting van een nieuwbouw moet je aanvragen bij je netbeheerder van het elektriciteitsnet. Opgelet, de netbeheerder sluit je elektriciteit pas aan op het stroomnet als je reeds een elektriciteitsleverancier gekozen hebt. Deze leverancier geeft jou ook het benodigde EAN-nummer ( European Article Numbering ). Het EAN-nummer bestaat uit 18 cijfers en is gekoppeld aan een plaats en niet aan een persoon. Dit wordt dus je eerste stap om je elektriciteit aan te sluiten op het net.


Ventilatiesysteem D, het beste voor elk seizoen

Goed ventileren is een must, slim ventileren nog beter. Van een ven

klimaat en verbetering van het wooncomfort, met een minimum aan energie en maximale efficiëntie. Bij Begetube zijn we ervan overtuigd dat alleen een ventilatiesysteem D met warmterecuperatie voldoet aan deze hoge eisen.

Het principe is simpel: bij deze systemen vereist de verse ventilatielucht zeer weinig bijkomende energie om op een aangename temperatuur de kamer te worden ingeblazen. De warmte die aan de verse buitenlucht moet worden toegevoegd, haalt het systeem voor het overgrote deel uit de extractielucht alvorens deze naar buiten stroomt. Hiermee daalt de benodigde energie om de verse lucht op te warmen tot meer dan 80%.

Ook tijdens de warme zomermaanden doet het systeem zijn werk. De ingebouwde bypassklep opent vooral tijdens de nacht. Hierdoor wordt de woning automatisch voorzien van gezonde, frisse buitenlucht, terwijl de verdere opwarming van het gebouw wordt tegengegaan.

Wanneer u kiest voor een ventilatiesysteem D is het volgens ons ook uitermate belangrijk dat u kiest voor een efficiënt, comfortabel en energiezuinig ventilatiesysteem. Een performant ventilatietoestel in combinatie met een kwalitatief kanalennet biedt het beste resultaat. En net daarvoor staat het Profi-Air® ventilatiesysteem garant.

Naast de elektriciteitswerken van A tot Z, plaatst DGS ook Ventilatie D systemen in de 3 nieuwbouw appartementen..  DGS-Groep heeft gekozen om voor deze nieuwbouw te Grimbergen om voor het ventilatie D systeem te werken met het merk Begetube.

In een laatste fase plaatsen we nog zonnepanelen installatie zodat elk appartement gebruik kan maken van zijn eigen hernieuwbare energie.

Bent u van plan om binnenkort zelf te verbouwen of te starten met plannen voor nieuwbouw project ? 

Aarzel dan zeker niet om meer informatie te vragen bij DGS-Groep en vul voor vrijblijvende afspraak of offerte onderstaand contactformulier in :

Bij DGS-Groep kan u namelijk terecht voor een 1 energietechniek of een totaalconcept met verschillende energietechnieken en installaties en zo willen we graag uw partner zijn van A tot Z.  

Van het berekenen van de installatie tot de plaatsing en ingebruikname.  Zo heeft u altijd 1 contactpartner waarbij u terecht kan en u zeker bent van de beste installatie-kwaliteit en vlotte na-service.

Hieronder vinden jullie enkele foto’s terug van hoe de elektriciteitswerken en ventilatie gestart zijn en stilaan vordering maken. Naarmate de elektriciteitswerken vorderen zullen we geregeld nog foto’s posten en jullie  up-to-date houden.

FOTO'S ELEKTRICITEITSWERKEN 

Elektriciteitswerken door DGS-Groep Energietechnieken,gekend DGS of DGS Solar is uit Baal, Tremelo en Aarschot DGS-Groep plaatst in de buurt en garandeert dus ook een snelle en goede na-service en dat is heel belangrijk. DGS-Groep Energietechnieken plaatst onder andere in de regio, buurt en gemeente Baal, Tremelo, Begijnendijk, Betekom, Ramsel, Herselt, Gelrode, Aarschot, Werchter, Rotselaar, Herent, Langdorp, Rillaar, Gijmel, Wolfsdonk, Averbode Ourodenberg, Heist-op-den Berg, Heist op den Berg, Westmeerbeek, Booischot, Schriek, Heist-Goor, Heist Goor, Wiekevorst, Bonheiden, Rijmenam, Hulshout, Kessel-Lo, Wezemaal, Winkelse, Wilsele, Wijgmaal, Haacht, Tielt, Tielt-Winge, Sint-Joris-Winge, Diest, Scherpenheuvel, Messelbroek, Lubbeek, Geel, Westerlo, Putte, Herenthout, Berlaar, Kampenhout, Halen, Pellenberg, Heverlee, Keerbergen, Oevel,... nieuwbouwBaal, Tremelo, Begijnendijk, DGS, elektriciteitswerken, nieuwbouw, verbouwing, particulier, bedrijfRamsel, Herselt, Booischot, Heist op den Berg, Wezemaal, elektriciteitswerkenelektriciteitswerken door DGS nieuwbouw, kabels trekken
FOTO'S VENTILATIE D-SYSTEEM BEGETUBE 

Contacteer ons

Begetube ventilatie brochure
Nieuwbouw project Grimbergen : elektriciteit en ventilatie D systeem

DGS is REC Certified Solar Professional

REC Certified Solar Professionals,Het REC Certified Solar Professional-programma is in het leven geroepen om zowel installateurs als eindklanten talrijke voordelen te bieden. Niet elke installateur mag zichzelf een ‘REC Certified Solar Professional’ noemen: de leden van het programma worden zorgvuldig geselecteerd en moeten een uniek certificeringsprogramma voor installateurs doorlopen. Via dit programma waarborgt REC dat de installateurs beschikken over de kennis en beste praktijken om REC-panelen te installeren.

18 juli 2023

Lees meer

bezoek SolarEdge Sella fabriek + hoofdkantoor te Israel

Bekijk zeker deze blog en ontdek niet alleen foto's :

4 juli 2023

Lees meer

Betekenis LED lampje Solaredge omvormer QR code

Omdat we af en toe de vraag krijgen van onze klanten wat de betekenis is van de kleur van led lampje in Solaredge omvormer, proberen we het onze klanten zo makkelijk mogelijk te maken. Daarom hebben we een sticker gemaakt met QR code. Als men deze QR code scant, komt men dadelijk terecht op de Solaredge website.

3 juli 2023

Lees meer

DGS-Groep Teambuilding 26/05/2023

Teambuilding te Nederland met ganse DGS-Groep team : indoor skydive + icekarten te Roosendaal

Lees meer

Zijn laadpalen gedekt in woningverzekering ?

Heeft u vragen ivm plaatsen van een laadpaal en wat met verzekering.

15 juni 2022

Lees meer

Uitbreiding DGS team

DGS verwelkomt Thomas in ons huidig DGS team vanaf 14 maart 2022

14 maart 2022

Lees meer

Wallbox laadpaal : voor privé als zakelijk gebruik

Wallbox laadpalen : thuis : Pulsar laadpaal / bedrijf : Copper SB Wallbox laadpaal/ bedrijf aan huis : Commander Wallbox laadpaal

21 februari 2022

Lees meer

40 jaar garantie op Maxeon Sunpower zonnepanelen vanaf 01.01.2022

Vanaf de allereerste dag vangen Maxeon-zonnepanelen meer zonlicht op en produceren ze meer energie dan standaardpanelen.3. Dat betekent dat u heel wat geld bespaart gedurende de lange levensduur van uw installatie. En met een toonaangevende garantie met 40 jaar lang dekking op vermogen en prestaties is het voordeel van Maxeon-zonnepanelen duidelijk: met Maxeon-technologie krijgt u meer energie voor uw geld en kunt u volledig vertrouwen op uw investering4.

7 februari 2022

Lees meer

Intersolution beurs Gent 19 + 20 januari 2022 : alles ivm zonne energie

Al vele jaren bezoeken Wim en Kristel van DGS de Intersolution beurs te Gent. Altijd warm welkom bij onze leveranciers en interessant om up to date te blijven van alle nieuwigheden op de zonne energie markt. Zo kunnen we onze huidige en toekomstige klanten het beste verder helpen en begeleiden.

20 januari 2022

Lees meer

Ook zonder terugdraaiende teller haal je oogverblindend rendement uit je zonnepanelen

Er zijn geen terugdraaiende tellers meer voor zonnepanelen Investeren in zonnepanelen, dat is slim — subsidies of niet. Omdat de zon elke dag schijnt. Gratis. Omdat je kosten dalen als je je eigen energie produceert. Omdat batterijen almaar straffere dingen kunnen. 14% rendement Leg zonnepanelen.

18 november 2021

Lees meer

Zomer bouwverlof inzetten met ganse DGS team

Lees meer

Zekeringkast vaak oorzaak van afgekeurde elektriciteitskeuring

Lees meer

Opleiding valbescherming en werken op hoogte, specifiek gericht op installateur zonnepanelen.

Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 interessante investering

Lees meer

Waarom een thuisbatterij ... ?

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x