Opleiding valbescherming en werken op hoogte, specifiek gericht op installateur zonnepanelen.

VEILIGHEID BIJ HET PLAATSEN VAN ZONNEPANELENDoelstelling van de opleiding, specifiek werken op hoogte en plaatsen van zonnepanelen.


Kunnen controleren van Persoonlijke Beschermings Middelen (PBM’s)en correct leren gebruiken van verschillende soorten PBM’s die kunnen gebruikt worden op daken. Veilig kunnen werken op daken.

Inhoud

 • Aspecten van een goede verankering, structuur, strop
 • Het doel en functie kennen van de verschillende PBM’s
 • PBM’s controleren en gebruiken
 • Kennismaking met verschillende anti-valsystemen vb: kabelsystemen, antivaltoestellen
 • Bewegingstechnieken

Theorie

 • Algemene veiligheidsregels valgevaar en –risico
 • De krachten die op ons lichaam inwerken, demping van een val
 • Verschillen tussen “valbeveiligingssystemen” en “werktuiguitrustingen”
 • Aspecten van een goede verankering
 • Manipulatie van uitrusting en lasten
 • Het goede gebruik van verankeringpunt, vanglijn, schokdemper, antivaltoestellen
 • Inspectie -, zorg- en onderhoudsprocedures

Praktijk

 • Harnas aantrekken en aanpassen
 • Toepassen algemene veiligheidsregels
 • Knopen en hechtingspunten
 • Manipulatie van uitrusting en lasten
 • Gebruik / toepassen van verankeringpunten, vanglijnen, schokdemper, antivaltoestel
 • Beveiliging op daken 

Omdat we meestal maar 1 dag maximum op een werf aan het plaatsen zijn is het meestal niet mogelijk om een stelling te plaatsen. Een oplossing daarvoor is het RSS systeem dat snel en makkelijk te plaatsen is zodat ons DGS Team toch veilig kan werken. Hier zien we Ruben en Sonny aan het werk tijdens de opleiding en daarnaast foto van praktijk en RSS systeem bij klant geplaatst. We werken ook met een dakwerkerskraan als extra hulp om de panelen veilig op het dak te kunnen plaatsen en ook als extra verankering van het veiligheidsharnas als extra valbescherming. Bij DGS is het heel belangrijk dat ons team veilig op hoogte kan werken.

valbeveiliging, stelling, DGS team, opleiding, dak, beveiliging, zonnepanelen, Aarschotzonnepanelen,dak,veiligheid,systeem,DGS,beveiliging


Wenst u meer informatie te ontvangen ivm het plaatsen van zonnepanelen, neem dan met ons contact op en wij bezorgen u graag een vrijblijvende afspraak/offerte :

Contacteer ons


Opleiding valbescherming en werken op hoogte, specifiek gericht op installateur zonnepanelen.

Nieuwe energiepremies en -verplichtingen in 2024

Nieuwe energiepremies en -verplichtingen in 2024. Veka heeft een overzicht gemaakt van de gewijzigde energiepremies sinds 01/01/2024. Ook gingen er een aantal verplichtingen in voege. * De premies voor de zonnepanelen worden stopgezet. * Klanten met een digitale meter kunnen kiezen voor maandelijkse facturatie van hun energieverbruik.

17 januari 2024

Lees meer

FAQ

Geweldig nieuws! We hebben een splinternieuw tabblad met veelgestelde vragen (FAQ) op onze website toegevoegd! Heb je specifieke vragen over onze producten of meer algemene vragen ? We hebben alles overzichtelijk op één plek verzameld om jullie te helpen en te antwoorden op alle vragen! We staan altijd met veel plezier klaar om jullie zo goed mogelijk te helpen en te antwoorden op al jullie vragen.

16 januari 2024

Lees meer

Kerstbouwverlof inzetten met het DGS team

23 december 2023

Lees meer

SolarEdge : tijdelijke productiestop functie voor PV

Heb je een dynamisch energiecontract en maak je gebruik van en SolarEdge zonne-energiesysteem ? Dan heeft SolarEdge goed nieuws. Ze hebben een gloednieuwe functie gelanceerd die het mogelijk maakt voor huiseigenaren om de productie van hun zonnepanelen tijdelijk stop te zetten. In dit artikel lees je er alles over !

13 december 2023

Lees meer

DGS is REC Certified Solar Professional

REC Certified Solar Professionals,Het REC Certified Solar Professional-programma is in het leven geroepen om zowel installateurs als eindklanten talrijke voordelen te bieden. Niet elke installateur mag zichzelf een ‘REC Certified Solar Professional’ noemen: de leden van het programma worden zorgvuldig geselecteerd en moeten een uniek certificeringsprogramma voor installateurs doorlopen. Via dit programma waarborgt REC dat de installateurs beschikken over de kennis en beste praktijken om REC-panelen te installeren.

18 juli 2023

Lees meer

bezoek SolarEdge Sella fabriek + hoofdkantoor te Israel

Bekijk zeker deze blog en ontdek niet alleen foto's :

4 juli 2023

Lees meer

Betekenis LED lampje Solaredge omvormer QR code

Omdat we af en toe de vraag krijgen van onze klanten wat de betekenis is van de kleur van led lampje in Solaredge omvormer, proberen we het onze klanten zo makkelijk mogelijk te maken. Daarom hebben we een sticker gemaakt met QR code. Als men deze QR code scant, komt men dadelijk terecht op de Solaredge website.

3 juli 2023

Lees meer

DGS-Groep Teambuilding 26/05/2023

Teambuilding te Nederland met ganse DGS-Groep team : indoor skydive + icekarten te Roosendaal

Lees meer

Zijn laadpalen gedekt in woningverzekering ?

Heeft u vragen ivm plaatsen van een laadpaal en wat met verzekering.

15 juni 2022

Lees meer

Uitbreiding DGS team

DGS verwelkomt Thomas in ons huidig DGS team vanaf 14 maart 2022

14 maart 2022

Lees meer

Wallbox laadpaal : voor privé als zakelijk gebruik

Wallbox laadpalen : thuis : Pulsar laadpaal / bedrijf : Copper SB Wallbox laadpaal/ bedrijf aan huis : Commander Wallbox laadpaal

21 februari 2022

Lees meer

40 jaar garantie op Maxeon Sunpower zonnepanelen vanaf 01.01.2022

Vanaf de allereerste dag vangen Maxeon-zonnepanelen meer zonlicht op en produceren ze meer energie dan standaardpanelen.3. Dat betekent dat u heel wat geld bespaart gedurende de lange levensduur van uw installatie. En met een toonaangevende garantie met 40 jaar lang dekking op vermogen en prestaties is het voordeel van Maxeon-zonnepanelen duidelijk: met Maxeon-technologie krijgt u meer energie voor uw geld en kunt u volledig vertrouwen op uw investering4.

7 februari 2022

Lees meer

Intersolution beurs Gent 19 + 20 januari 2022 : alles ivm zonne energie

Al vele jaren bezoeken Wim en Kristel van DGS de Intersolution beurs te Gent. Altijd warm welkom bij onze leveranciers en interessant om up to date te blijven van alle nieuwigheden op de zonne energie markt. Zo kunnen we onze huidige en toekomstige klanten het beste verder helpen en begeleiden.

20 januari 2022

Lees meer

Ook zonder terugdraaiende teller haal je oogverblindend rendement uit je zonnepanelen

Er zijn geen terugdraaiende tellers meer voor zonnepanelen Investeren in zonnepanelen, dat is slim — subsidies of niet. Omdat de zon elke dag schijnt. Gratis. Omdat je kosten dalen als je je eigen energie produceert. Omdat batterijen almaar straffere dingen kunnen. 14% rendement Leg zonnepanelen.

18 november 2021

Lees meer

Zomer bouwverlof inzetten met ganse DGS team

Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 interessante investering

Lees meer

Waarom een thuisbatterij ... ?

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x