Zekeringkast vaak oorzaak van afgekeurde elektriciteitskeuring

Aarschot, DGS, keuring, installatie, elektriciteit, vernieuwenDGS, renovatie, plomb, Houtvenne, Booischot=> Zoals bovenstaande foto's zien we de zekeringskasten liever niet ...


vernieuwen, elektriciteitskast, zekering, zekeringskast, elektriciteitswerken, nieuwbouw, renovatie, Aarschot, DGS=> Wij verkiezen liever bovenstaande zekeringskasten ...

ELEKTRICITEITSWERKEN, ZEKERING, ZEKERINGSKAST


Er zijn enkele veelvoorkomende redenen voor het afkeuren van een elektrische installatie. Zo komt het vaak voor dat vereiste schema’s ontbreken; het eendraadschema en het situatieschema. Daarnaast zijn er ook regelmatig problemen met de zekeringkast waardoor er geen gelijkvormigheid verslag wordt toegekend.

Veel voorkomende problemen bij de zekeringkast:

  • De namen van de stroomkringen in de kast komen vaak niet overeen met de namen die op de schema’s vermeld worden. Dat geldt ook voor de indeling van het verdeelbord, deze moet overeenkomen met de elektriciteitsschema’s.
  • Er zijn zekeringen of automaten die niet voorzien zijn van kalibreerelementen. Dit zijn kleine blokjes van kunststof die onderdeel uitmaken van de zekering. De kleur verschilt per stroomsterkte. Wanneer de kalibreerelementen op het verdeelbord bevestigd zijn, is het niet langer mogelijk om deze te verwijderen. Dat geeft dus een betrouwbaar overzicht van de sterkte die iedere stroomgroep heeft. Wanneer er een modificatie plaatsvindt in de stroomgroep wordt nogal eens verzuimd om een nieuw kalibreerelement te plaatsen.
  • Ook komt het vaak voor dat de hoofddifferentieelschakelaar ontbreekt in de zekeringkast. Wanneer deze schakelaar ontbreekt in de zekeringskast is er een hoog risico op elektrocutie of brand. Daarnaast kan er stroomverlies optreden wat een negatief effect heeft op de energiekosten.

Wanneer de zekeringkast niet in orde is, zal deze ook niet door de keuring heen komen.

Waarom is de zekeringkast zo belangrijk?

De zekeringkast staat direct in verbinding met de meterkast. Wanneer er in dit geheel iets niet in orde is kan dat verstrekkende gevolgen hebben. Niet alleen kan het energieverbruik toenemen, het kan ook gevaarlijke situaties opleveren. Laat elektriciteitswerken daarom altijd uitvoeren door een erkend elektricien.

Interesse … ? Vul gauw het contactformulier in en wij nemen met u contact op om de situatie ter plaatse te komen bekijken en vrijblijvende offerte op te maken.

Contacteer ons


Zekeringkast vaak oorzaak van afgekeurde elektriciteitskeuring

Uitbreiding DGS team

DGS verwelkomt Thomas in ons huidig DGS team vanaf 14 maart 2022

14 maart 2022

Lees meer

Wallbox laadpaal : voor privé als zakelijk gebruik

Wallbox laadpalen : thuis : Pulsar laadpaal / bedrijf : Copper SB Wallbox laadpaal/ bedrijf aan huis : Commander Wallbox laadpaal

21 februari 2022

Lees meer

40 jaar garantie op Maxeon Sunpower zonnepanelen vanaf 01.01.2022

Vanaf de allereerste dag vangen Maxeon-zonnepanelen meer zonlicht op en produceren ze meer energie dan standaardpanelen.3. Dat betekent dat u heel wat geld bespaart gedurende de lange levensduur van uw installatie. En met een toonaangevende garantie met 40 jaar lang dekking op vermogen en prestaties is het voordeel van Maxeon-zonnepanelen duidelijk: met Maxeon-technologie krijgt u meer energie voor uw geld en kunt u volledig vertrouwen op uw investering4.

7 februari 2022

Lees meer

Intersolution beurs Gent 19 + 20 januari 2022 : alles ivm zonne energie

Al vele jaren bezoeken Wim en Kristel van DGS de Intersolution beurs te Gent. Altijd warm welkom bij onze leveranciers en interessant om up to date te blijven van alle nieuwigheden op de zonne energie markt. Zo kunnen we onze huidige en toekomstige klanten het beste verder helpen en begeleiden.

20 januari 2022

Lees meer

Ook zonder terugdraaiende teller haal je oogverblindend rendement uit je zonnepanelen

Er zijn geen terugdraaiende tellers meer voor zonnepanelen Investeren in zonnepanelen, dat is slim — subsidies of niet. Omdat de zon elke dag schijnt. Gratis. Omdat je kosten dalen als je je eigen energie produceert. Omdat batterijen almaar straffere dingen kunnen. 14% rendement Leg zonnepanelen.

18 november 2021

Lees meer

Zomer bouwverlof inzetten met ganse DGS team

Lees meer

Opleiding valbescherming en werken op hoogte, specifiek gericht op installateur zonnepanelen.

Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 interessante investering

Lees meer

Waarom een thuisbatterij ... ?

Lees meer

Nieuwbouw project Grimbergen : elektriciteit en ventilatie D systeem

DGS-Groep is volop bezig met een nieuwbouw project appartementsblok met 3 verdiepingen,... Ons eigen DGS team, geen onderaanneming, voorziet hier de elektriciteitswerken, ventilatie D systeem, zonnepanelen, thuisbatterij opslagsystemen. 1 aanspreekpunt van A tot Z.

11 mei 2021

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x