Thuisbatterij opslagsysteem Rijmenam

volledig aanbod, vakkundige installatie door professioneel eigen DGS team en ploeg, uw regio

BYD,LG CHEM thuisbatterij,premie,voordeel, later tijdstip,minder energie,energiefactuur,DGS,opslag,nacht,verbruik,lithium,technologie,DGS

THUISBATTERIJ OF BATTERIJ OPSLAGSYSTEEM in Rijmenam

Wat is een thuisbatterij regio Rijmenam?

Een thuisbatterij slaat je geproduceerde zonne-energie op zodat je die kan gebruiken wanneer je zonnepanelen onvoldoende energie opwekken, zoals ’s nachts, op een erg bewolkte dag of op piekmomenten.

Daarnaast kan een thuisbatterij tijdens daluren goedkopere energie van het elektriciteitsnet opslaan om later terug te gebruiken. Zo geniet je ook tijdens de piekuren van opgeslagen energie aan daltarief.

Hoe werkt een thuisbatterij in gemeente Rijmenam?

Een thuisbatterij is eigenlijk een onderdeel van een volledig systeem, meestal bestaande uit zonnepanelen, een batterij met een omvormer, een batterij-vermogensmeter en een noodschakelaar.

Een thuisaccu levert het meeste op in combinatie met zonnepanelen, die zonlicht omzetten naar elektriciteit. Deze elektriciteit kan mits omvorming naar wisselstroom onmiddellijk gebruikt worden in je huis of wordt opgeslagen in de batterij.

Rol van de omvormer Rijmenam

De omvormer is aan de ene kant verbonden aan de elektriciteitskast en aan de andere kant met de zonnepanelen en de thuisbatterij. Zo kan de omvormer via de elektriciteitskast elektriciteit afkomstig van de zonnepanelen of de thuisaccu beschikbaar stellen aan de woning. Andersom kan de omvormer via de elektriciteitskast stroom van het net halen om in de batterij op te slaan.

Oplossing bij elektriciteitspannes

Optioneel kan je kiezen voor een noodstroominstallatie. Tijdens een elektriciteitspanne zorgt die ervoor dat de opgeslagen stroom in de thuisbatterij gebruikt wordt om verlichting, verwarming en belangrijke apparaten van elektriciteit te voorzien. Zo is een thuisaccu ook een stil en ecologisch alternatief voor een elektriciteitsgenerator op stookolie of benzine.

Maakt een thuisbatterij volledige onafhankelijkheid mogelijk?

Producenten van thuisbatterijen durven weleens beloven dat hun product volledige onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet mogelijk maakt. In realiteit is dat echter (nog) niet het geval. Van oktober tot maart ben je voor je stroom nog steeds aangewezen op het elektriciteitsnet. Dat wil echter niet zeggen dat een thuisbatterij geen zinvolle investering is. Door de combinatie van zonnepanelen en een thuisbatterij kan je tot ongeveer 75% onafhankelijk worden van het elektriciteitsnet. Ter vergelijking: een gemiddelde zonnepaneleninstallatie zonder thuisaccu garandeert je gemiddeld 30% onafhankelijkheid.

De voordelen van een thuisbatterij

  • De tijdelijke overproductie van je zonnepanelen vloeit niet weg naar het net, maar kan jij op een later tijdstip hergebruiken in je woning.
  • De rentabiliteit van je zonnepaneleninstallatie wordt groter. Heb je pas zonnepanelen geïnstalleerd (vanaf 2021)? Dan val je automatisch onder het nettarief werkelijke afname. Binnen dat tarief brengen je zonnepanelen het meeste op als je je zelfconsumptie zoveel mogelijk kan verhogen. Een thuisbatterij kan een belangrijke schakel zijn in het opkrikken van dat ‘onmiddellijke verbruik’.
  • Je geniet van lagere elektriciteitskosten.
  • Een thuisbatterij doet ook dienst als noodgenerator bij elektriciteitspannes.
  • Je wordt veel minder afhankelijk van het elektriciteitsnet.
  • Tot en met 2024 krijg je van de Vlaamse overheid een premie bij de aankoop en installatie van een thuisbatterij.


Met een batterij opslag bent u klaar voor de toekomst

Minder injecteren, is meer besparen

Het grote voordeel aan een batterijsysteem is dat u de geproduceerde energie kan opslaan om deze op een later tijdstip te gebruiken. Hierdoor bent u enerzijds niet langer verplicht om de geproduceerde elektriciteit op het net te zetten. Anderzijds dient men minder energie van het net aan te kopen tegen een hogere prijs. Dit resulteert in een besparing van uw energiefactuur.

Tijdens de nacht wordt er geen zonne-energie geproduceerd. Wanneer u ook tijdens de nacht wil genieten van zonne-energie kan een opslagsysteem ervoor zorgen dat uw nachtverbruik gedekt wordt. Wanneer u dus gebruik maakt van een batterijopslagsysteem sluit u de kring van de hernieuwbare energie. Wat wil zeggen dat het verhaal rond het opwekken en gebruiken van hernieuwbare energie ‘compleet’ wordt. Zo evolueert u steeds meer naar energieneutraliteit.

Energie opslaan in batterijen

Door enorm verbeterde batterij technologieën maken fabrikanten het mogelijk om in een beperkt batterijenpakket een aanzienlijke hoeveelheid energie op te slaan. Daarom heeft u vandaag geen volledig ruimte meer nodig die vol staat met batterijen. Veel fabrikanten zijn volop bezig met het toepassen van de lithium ijzerfosfaat technologie. Deze technologie maakt het mogelijk om veel energie op te slaan in een beperkt volume en staat bekend voor zijn hoge levensduur.

Vanaf 1 april 2021 gelden nieuwe premies voor wie een thuisbatterij aankoopt of leaset.  De premie bedraagt vanaf dan 300€ per kwh voor thuisbatterijen met een capaciteit van 0 tot 6 kWh en 250€ voor thuisbatterijen met een capaciteit van 6 tot 9 kWh.  Voor batterijen met een capaciteit vanaf 9 kWhis er voortaan geen premie meer.  De premie per batterij bedraagt maximaal 2550€ en maximaal 40% van de factuur (inclusief btw). De komende jaren zullen deze premiees geleidelijk aan verminderen.

Op de website van energiesparen.be vindt u meer informatie ivm premie,klik hieronder op de link

Website energiesparen

Voor monofasige oplossing met omvormer Solaredge, kan u werken met LG Chem batterij, 400V, maximum capaciteitopslag 10kWh

Voor 3fasige oplossing met omvormer Solaredge, kan u werken met BYD batterij, 48V.

BYD

Brochure van BYD

LG CHEM

Brochure van LG Chem

SOLAREDGE 

Brochure Solaredge 3fasige omvormer voor opslag

Brochure Solaredge monofasige Storedge


Contacteer ons

Thuisbatterij opslagsysteem Rijmenam

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x