Warmtepompen in Halen




warmtepomp,lucht/water/grond/water warmtepomp,kostprijs,scherpe prijs,nieuwbouw,collector,vloerverwarming,Nibe,Vaillant,DGS

warmtepomp,nieuwbouwwoning,verwarming,premie,eigenaar, woning,toekomst,interessant,efficiënt

WARMTEPOMPEN in Halen


Het verwarmingssysteem met toekomst in uw regio Halen

Door de alsmaar stijgende energieprijzen en de klimaatverandering zoekt u als eigenaar van een woning uiteraard naar efficiënte verwarmingssystemen. Het duurzaam concept van de warmtepomp is ideaal voor een toekomstgerichte warmtevoorziening. Een warmtepomp is uiterst efficiënt en de warmtevoorziening binnen de eigen woning gebeurt CO2-neutraal. Daardoor is dit een van de technologieën die ook in de toekomst nog actueel zullen blijven.


GROND-WATER WARMTEPOMP Halen buurt

De grond/water-warmtepomp is een warmtepomp die energie uit de grond haalt en dus afhankelijk is van de aardwarmte. Het is een van de meest efficiënte warmtepompen die op de markt aanwezig zijn. 

Wat zijn de voordelen van warmtepompen ?

* energie- en kostenbesparend

* stille werking

* veilig en betrouwbaar

* toekomstbestendige investering

* verbonden en uitbreidbaar

* geschikt voor koeling


De zon geeft heel wat energie af die opgeslagen zit in de lucht, de bodem en het grondwater. Een warmtepomp maakt handig gebruik van deze energie. Daardoor heeft dit systeem voor 100% warmte-energie slechts 25% elektrische energie nodig. De overige 75% energie is afkomstig van omgevingswarmte en is dus volledig gratis én ecologisch!

Nog meer besparen? Dat kan door uw warmtepomp te combineren met fotovoltaïsche zonnepanelen. Daarmee wordt zonlicht omgezet in elektriciteit, waardoor ook de 25% elektrische energie van uw warmtepomp helemaal gratis kan worden.


Stille werking in Halen

De warmtepompen van Vaillant behoren met hun 35 tot 50 dB tot de stilste op de markt. Daardoor kan de buitenunit van een Vaillant-warmtepomp zeer eenvoudig geplaatst worden in zowat elke woning zonder dat iemand er last van heeft: van appartementsgebouwen over rijwoningen tot (half)openbebouwingen en op plaatsen waar strenge geluidbeperkingen gelden door aanpalende gebouwen.

Combineerbaar en eenvoudig uit te breiden

De warmtepompen van Vaillant zijn eenvoudig te installeren en kunnen naar wens uitgebreid worden. Daarnaast kunt u uw warmtepomp ook probleemloos combineren met een warmtepompboiler. U kunt alles bovendien gemakkelijk bedienen en instellen met de systeemregeling multiMATIC VRC 700.

 

Te gebruiken met radiatoren en/of met vloerverwarming

Een warmtepomp sluit perfect aan op vloerverwarming en ventilo-convectoren. De combinatie is zelfs ideaal omdat u met vloerverwarming op lage temperatuur kunt verwarmen en zo een hoog rendement behaalt. Maakt u liever gebruik van radiatoren? Ook dat is mogelijk! Kies dan wel voor lagetemperatuurradiatoren.

 

Hoe werkt een warmtepomp nu eigenlijk?

Warmtepompen worden steeds populairder. In de media lees je vaak over hun voordelen, hun prijs of de premies die je krijgt wanneer je voor een warmtepomp kiest. Maar over hun werking wordt weinig of niets gezegd. Nochtans is het interessant om te weten welke technologie er achter dit systeem schuilt. We leggen je de werking van je warmtepomp uit in vier heldere stappen.


Stap 1: de warmtepomp haalt warmte uit de omgeving

Zoals je wellicht al weet, haalt je warmtepomp gratis energie uit de omgeving. Het systeem onttrekt warmte uit een van de volgende bronnen:

  • Uit de bodem: de warmtepomp haalt warmte uit de grond via een ingegraven horizontaal captatienet of via verticale boringen.
  • Uit water: de warmtepomp haalt thermische energie uit het grondwater via twee putten. Hiervoor is er wel een ondergrondse bron nodig, die voldoende water kan voorzien.
  • Uit de lucht: de warmtepomp heeft een buitenunit met ventilator die warmte uit de buitenlucht onttrekt.

Bij systemen die hun warmte uit de bodem of het grondwater halen, wordt die omgevingswarmte via een vorstvrije vloeistof in leidingen naar de warmtepomp gestuurd. Een bronpomp zorgt voor de circulatie in de leidingen.

Maakt het systeem gebruik van de warmte uit de omgevingslucht? Dan zorgt een ventilator ervoor dat die warmte kan worden opgenomen. Deze techniek werkt zelfs in de winter, bij vriestemperaturen tot – 20°C.


Stap 2: het koudemiddel warmt op

In een tweede fase wordt de omgevingswarmte naar een verdamper getransporteerd. Dat onderdeel is gevuld met een koudemiddel dat de omgevingswarmte meteen opneemt. Het koudemiddel heeft een zeer laag kookpunt en verdampt dus snel. Het verdampte koudemiddel komt vervolgens terecht in een compressor die de druk verhoogt. Hiervoor is slechts 25 procent elektrische energie nodig.


Stap 3: je hebt warm water én verwarming

In een derde stap wordt de warmte van het verdampte koudemiddel gebruikt om je verwarmingssysteem aan het werk te zetten. Het koudemiddel geeft zijn warmte af aan je verwarmingssysteem waardoor je kunt genieten van een goed verwarmd huis of een heerlijk warm bad.


Stap 4: het verhaal begint opnieuw

In een laatste fase heeft het koudemiddel al zijn warmte afgegeven en is het opnieuw afgekoeld. Daardoor wordt het verdampte koudemiddel weer vloeibaar (vergelijkbaar met een deo). Een expansieventiel verlaagt de druk op de vloeistof, zodat de hele cyclus kan herbeginnen.

De werking van een warmtepomp is dus gebaseerd op een vicieuze cirkel van verdamping, compressie, uitzetting en condensatie,

Een warmtepomp kent bijna geen onderhoud. In combinatie met een lange levensduur van wel 20 jaar is dit dan ook een grote troef voor grond/water-warmtepompen! Lees meer over de voordelen van een warmtepomp!



Nibe warmtepompen : 

Brochure warmtepomp Nibe

Vaillant warmtepompen : 

Brochure warmtepomp Vaillant


Contacteer ons

Warmtepompen in Halen

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x