23 maart 2022

6% BTW verlaging enkele hernieuwbare energietechnieken

6% BTW voor zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen

In het kader van het energieakkoord vorige week werd niet alleen beslist om de btw-verlaging op afbraak en heropbouw van particuliere woningen te verlengen tot eind 2023. Ook de btw op zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers wordt verlaagd naar 6%. De verlaging zal gelden voor de levering met plaatsing van deze installaties zowel in nieuwbouw als in woningen jonger dan 10 jaar. Voor oudere woningen is het tarief van 6% reeds mogelijk in het kader van renovatiewerken aan woningen van meer dan 10 jaar. De verlaging zal van toepassing zijn vanaf 1 april 2022 tot eind 2023. 

Momenteel zijn de wetteksten nog in voorbereiding en publiceren wij bijkomende informatie van zodra deze beschikbaar is


6% BTW verlaging enkele hernieuwbare energietechnieken

Plaatsingsagenda 2022 volzet

Wegens maandenlange stormloop van vele offerte aanvragen, hebben we net moeten vaststellen dat we voor dit jaar volgeboekt zijn om te plaatsen. We boeken met veel plezier een afspraak in dat Wim langskomt ivm offerte zonnepanelen, thuisbatterijen, .... Maar plaatsingsdatum zal in 2023 zijn en ook dan zijn er nog premies ...

Lees meer

13/09/2021 : gewijzigde aanvraagprocedure premie terugdraaiende teller

Retroactieve investeringspremie: gewijzigde aanvraagprocedure en mogelijkheid tot correctie Sinds 20 juli kunnen PV-eigenaars met digitale meter de retroactieve investeringspremie aanvragen ter compensatie van het wegvallen van het terugdraaiende teller principe. We meldden aan VEKA en Fluvius dat er verwarring was over de aanvraagprocedure, waardoor er mogelijks een te lage compensatiepremie aangevraagd werd. De procedure is in tussentijd gewijzigd en er werd beslist hoe er een correctie kan uitgevoerd worden. We lichten de procedure in deze nieuwsflits verder toe.

13 september 2021

Lees meer

RETRO ACTIEVE PREMIE DIGITALE METER

Retro actieve premie zonnepanelen digitale meter of teller

22 juli 2021

Lees meer

ELEKTRISCHE WAGENS : PROMOTIE BELASTINGSVERMINDERING OP LAADPALEN VANAF 01.09.2021

ELEKTRISCHE WAGENS : PROMOTIE BELASTINGSVERMINDERING OP LAADPALEN VANAF 01.09.2021 Het promoten van elektrische wagens moet gepaard gaan met het promoten van de installatie van laadpalen.

Lees meer

ZONNEPANELEN : PREMIES TEM 31/12/2020 EN VANAF 01/01/2021 GEPLAATST

De berekening kunnen klanten doen via de calculator : Bereken uw financiƫle compensatie - Energiesparen

10 januari 2021

Lees meer

THUISBATTERIJEN OPSLAGSYSTEMEN : AANMELDING EN PREMIES

Thuisbatterijen : alles ivm aanmelding thuisbatterij en aanvraag premie vanaf 1 april 2021

1 april 2021

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x