FAQ

Heb je vragen over onze producten zoals bijvoorbeeld zonnepanelen, thuisbatterij,..  of meer algemene vragen ? Wil je graag een offerte ontvangen of hoe verloopt het na je bestelling ?

Bespaar tijd en bezoek onze FAQ-pagina. Hier hebben we de meest gestelde vragen beantwoord, zodat je snel de informatie kunt vinden die je nodig hebt.

Slimme keuzes maken begint met goed geïnformeerd zijn. Ontdek het zelf hieronder !

Toch nog andere vragen, neem dan zeker contact met ons op : via telefoon: 016/56 33 39 of via mail : info@dgs-groep.be
LAADPALEN

Is er nog een belastingvermindering in 2024 op laadpalen voor ondernemingen ?

Ja, als de laadpaal toegankelijk is voor het publiek

Voor ondernemingen.

Ondernemingen die tussen 1 september 2021 en 31 augustus 2024 investeren in een publiek toegankelijk laadstation kunnen ook rekenen op een verhoogde kostenaftrek.  Ook hier wordt de kostenaftrek geleidelijk afgebouwd om de versnelling van het aantal laatstations spoedig in te zetten.

Investeringsdatum : tussen 1 januari 2023 en 31 augustus 2024

Kostenaftrek 150%

Deze laadinfrastructuur moet vrij toegankelijk zijn voor derden, ofwel tijdens de normale openingsuren, ofwel buiten deze uren.

Is er nog een belastingvermindering op laadpalen voor particulieren in 2024 ?

Voor particulieren :

wie als particulier tussen 1 september 2021 en 31 augustus 2024 kiest voor de aankoop en plaatsing van een laadstation thuis, kan rekenen op een belastingvermindering op de investering. Om het proces te versnellen, wordt de vermindering stelselmatig afgebouwd in de tijd.

Investeringsdatum : tussen 1 januari 2024 en 31 augustus 2024 : belastingvermindering van 15%


Het bedrag waarvoor een belastingvermindering kan worden verleend en waarop ze wordt berekend, is beperkt tot 1500€ per laadpunt en per belastingplichtige.


Voorwaarden : het laadstation moet intelligent zijn (namelijk de laadtijd en het laadvermogen kunnen sturen) en mag enkel gebruik maken van groene stroom.

BESTELLING & PLAATSING & KEURING

Moet ik nog iets doen ivm keuring of aanmelding zonnepanelen of thuisbatterij ?

De zonnepanelen en/of thuisbatterij is geplaatst.  Moet ik nog iets doen ivm keuring of aanmelding bij Fluvius ?

Wij boeken voor u afspraak met de keurder in (keuringskost zit in de offerte inbegrepen) en houden u op de hoogte wanneer deze langskomt om de panelen te keuren.  Na keuring worden de keuringsdocumenten van de zonnepanelen, thuisbatterij, laadpaal naar DGS gestuurd.  Na betaling/afhandeling van de facturen, doet DGS-Groep de aanmelding bij Fluvius van de zonnepanelen, thuisbatterij (laadpaal doet de de klant zelf de melding) en stuurt Kristel ook de keuringsdocumenten naar u toe, ter informatie.  Er is sinds 2024 geen premie meer voor zonnepanelen, thuisbatterij ...


Kristel van DGS-Groep zorgt voor de facturatie, keuring, aanmelding bij Fluvius van uw zonnepanelen en/of thuisbatterij

Ik heb een bestelling geplaatst. Wanneer wordt de installatie geplaatst of voorzien ? Hoe gaat het nu verder ?

Ik heb de offerte en alle documenten ondertekend voor akkoord bezorgd, hoe gaat het nu verder ?

U ontvangt van DGS-Groep een getekende bestelbon terug voor akkoord, tesamen met een indicatie qua plaatsingsdatum via mail.

Deze datum is indicatief omdat we rekening moeten houden met de weersomstandigheden, materiaal, ... dus zodra de planning definitiever wordt en de datum bekend wordt, stuurt Kristel een mail of belt ze even op om te vragen of dit lukt voor u op die datum.  U ontvangt dan +/- 1-2 weken op voorhand ook de voorschotfactuur via mail waarin de plaatsingsdatum vermeld is.  Mocht het rond die datum toch slecht weer zijn, houdt Kristel u sowieso op de hoogte, heel uitzonderlijk is het zelfs mogelijk dat we 's ochtends pas weten of het toch haalbaar en veilig genoeg is om te werken in de weersomstandigheden, maar dan ontvangt u van ons zo vlug mogelijk een telefoontje of mail.  U ontvangt ook een 2e mail met de bevestiging van de plaatsingdatum en de afrekeningsfactuur.  


Wij boeken voor u afspraak met de keurder in (keuringskost zit in de offerte inbegrepen) en houden u op de hoogte wanneer deze langskomt om de panelen te keuren.  Na keuring worden de keuringsdocumenten van de zonnepanelen, thuisbatterij, laadpaal naar DGS gestuurd.  Na betaling/afhandeling van de facturen, doet DGS-Groep de aanmelding bij Fluvius van de zonnepanelen, thuisbatterij (laadpaal doet de de klant zelf de melding) en stuurt Kristel ook de keuringsdocumenten naar u toe, ter informatie.  Er is sinds 2024 geen premie meer voor zonnepanelen, thuisbatterij ...


Als u garantie uitbreiding van de omvormer heeft, dan doet Wim nog de melding bij SolarEdge en ontvangt u later nog het SolarEdge document ivm uitbreiding garantie van de omvormer via mail.OFFERTE

Hoe kan ik de offerte voor akkoord terugbezorgen ?

Ik ben akkoord met de offerte, hoe bezorg ik ze 
voor akkoord terug ?

Indien u akkoord gaat met onze offerte en wilt overgaan tot bestelling, gelieve dan voor akkoord te ondertekenen en de volgende documenten terug te sturen naar : 

  • mail : wim@dgs-groep.be 
  • de post op te sturen naar : DGS-Groep - Villadreef 7 - 3128 Baal.

Welke documenten hebben we allemaal nodig ?

* aannemingsvoorwaarden : elke blz paraferen en laatste blad invullen en ondertekenen

* offerte/bestelbon : ondertekenen

* keuringsrichtlijnen : ondertekenen

* algemene informatie : invullen en ondertekenen

* brief : waarom kiezen voor DGS : invullen en onderteken


U ontvangt later van ons een getekende bestelbon voor akkoord terug via mail met een indicatieve plaatsingsdatum.

Hoe vraag ik een offerte aan ?

Ik ben geïnteresseerd om meer te weten te komen.  Hoe vraag ik een offerte of afspraak aan ?

U kan op onze website al een eerste indruk terugvinden van het uitgebreide gamma dat wij aanbieden.  U vindt zowel productinformatie als video's als foto's van installaties terug.

De zaakvoerder Wim De Graef komt persoonlijk bij u langs om de situatie/huis te bekijken, het dak op te meten, ... om zo tot met advies op maat te komen.  Zijn advies is steeds professioneel en eerlijk, dankzij zijn jarenlange ervaring op de werkvloer. Voortgaand op uw wensen en concrete situatie, probeert hij telkens om tot de beste oplossing/offerte voor u te komen.

Prijs-kwaliteit is heel belangrijk, vandaar dat DGS-Groep al van het prille begin altijd gewerkt heeft met betrouwbare merken, waar een solide firma met vele jaren relevante ervaring achterstaat, daarom dat DGS-Groep heel loyaal en graag werkt met REC zonnepanelen, Solaredge omvormers, …  Maar wij hebben ook nog andere oplossingen als u die liever verkiest.  Wim vertelt u er graag alles over.

Overtuigd om meer te weten te komen ?

Vul dan het contactformlier in en we nemen met u zo vlug mogelijk contact op om een afspraak met Wim in te plannen.  


Wim De Graef is de zaakvoerder van DGS die persoonlijk bij u langskomt om offerte op te maken zonnepanelen, airco, laadpalen, thuisbatterij, ventilatie


THUISBATTERIJ

Zijn batterijen al interessant ?

Met een batterij opslag bent u klaar voor de toekomst : Minder injecteren, is meer besparen

Het grote voordeel aan een batterijsysteem is dat u de geproduceerde energie kan opslaan om deze op een later tijdstip te gebruiken. Hierdoor bent u enerzijds niet langer verplicht om de geproduceerde elektriciteit op het net te zetten. Anderzijds dient men minder energie van het net aan te kopen tegen een hogere prijs. Dit resulteert in een besparing van uw energiefactuur.

Tijdens de nacht wordt er geen zonne-energie geproduceerd. Wanneer u ook tijdens de nacht wil genieten van zonne-energie kan een opslagsysteem ervoor zorgen dat uw nachtverbruik gedekt wordt. Wanneer u dus gebruik maakt van een batterijopslagsysteem sluit u de kring van de hernieuwbare energie. Wat wil zeggen dat het verhaal rond het opwekken en gebruiken van hernieuwbare energie ‘compleet’ wordt. Zo evolueert u steeds meer naar energieneutraliteit.

Energie opslaan in batterijen

Door enorm verbeterde batterij technologieën maken fabrikanten het mogelijk om in een beperkt batterijenpakket een aanzienlijke hoeveelheid energie op te slaan. Daarom heeft u vandaag geen volledig ruimte meer nodig die vol staat met batterijen. Veel fabrikanten zijn volop bezig met het toepassen van de lithium ijzerfosfaat technologie. Deze technologie maakt het mogelijk om veel energie op te slaan in een beperkt volume en staat bekend voor zijn hoge levensduur.


Kan ik volledig onafhankelijk worden van het net met een thuisbatterij ?

Kan ik volledig onafhankelijk worden van het net met een thuisbatterij?


Producenten van thuisbatterijen durven weleens beloven dat hun product volledige onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet mogelijk maakt. In realiteit is dat echter (nog) niet het geval. Van oktober tot maart ben je voor je stroom nog steeds aangewezen op het elektriciteitsnet. Dat wil echter niet zeggen dat een thuisbatterij geen zinvolle investering is. Door de combinatie van zonnepanelen en een thuisbatterij kan je tot ongeveer 75% onafhankelijk worden van het elektriciteitsnet. Ter vergelijking: een gemiddelde zonnepaneleninstallatie zonder thuisaccu garandeert je gemiddeld 30% onafhankelijkheid.

 

kan een batterij al het energieverbruik opvangen,DGSZONNEPANELEN & OMVORMERS

Kan ik een retro-aktieve investeringsrpemie voor zonnepanelen aanvragen ?

Ja, klanten kunnen een retro-aktieve investeringspremie voor zonnepanelen aanvragen.  Deze premie kan nog steeds aangevraagd worden, voor wie al voor 2021 zonnepanelen had en nu pas een digitale meter laat plaatsen.  Enkel wie voor eind 2025 nog een digitale meter laat plaatsen, kan deze retroactieve investeringspremie aanvragen.  Jaarlijks daalt deze premie.

Zijn er nog premies voor zonnepanelen in 2024 ?

Nee, de premie voor de zonnepanelen voor AREI-keuringen vanaf 1 januari 2024 zijn stopgezet.

Wat betekent het dat DGS-Groep al jarenlang SolarEdge Installer Plus Partner is ? Wat is de meerwaarde voor mij als klant ?

DGS-Groep is heel trots om reeds vele jaren 
SolarEdge Installer Plus partner te zijn. 

Alleen installatiebedrijven met het hoogste niveau van expertise in onze SolarEdge PV-systemen kunnen lid worden van dit programma. Deze installateurs hebben jarenlang ervaring opgebouwd als het gaat om zonne-energiesystemen voor thuisgebruik, en hebben zich keer op keer in de praktijk bewezen in de installatie van SolarEdge-producten en de implementatie van SolarEdge-oplossingen.


Er zijn talloze voordelen verbonden aan een installatiebedrijf dat lid is van SolarEdge Installer Plus, waaronder:

  • Professioneel advies over het ontwerp van uw PV-systeem en de keuze van de juiste componenten.
  • Levering en implentatie van een PV-systeem van hoge kwaliteit
  • Uitstekende klantenservice na installatie
  • Service tijdens de gehele levensduur van het systeem.
  • Een probleemloze verwerking van uw garantieaanvraag, mocht dit ooit nodig zijn.

Jaarlijks dient er een examen afgelegd te worden om de certificering van SolarEdge te ontvangen. Alle leden van het Installer Plus-programma ontvangen een certificering van SolarEdge, zoals u hieronder ziet. 


wat is meerwaarde van Solaredge installer plus, wat betekent dit ?ik wil zonnepanelen plaatsen, wie is gecertificieerd, erkende installateur ?


Leveren zonnepanelen iets op als de zon niet schijnt en zijn zonnepanelen nog wel interessant ?

zijn zonnepanelen nog wel interessant zonder premie in 2024 ? moeten zonnepanelen zonneschijn of zonlicht hebben ? Rendement in winter of alleen in zomer maanden

Leveren zonnepanelen iets op als de zon niet schijnt?

Zonnepanelen wekken ook energie op bij bewolkt weer. Zonnepanelen werken op lichtsterkte: direct en indirect diffuus zonlicht dat doorheen de bewolking dringt. Uiteraard werken zonnepanelen wel het beste op lange zomerdagen omdat de lichtsterkte dan het hevigst is en het aantal zonne-uren hoger ligt dan in de winter. Toch rendeert uw installatie óók in de winter.

Wim benadrukt altijd dat een zonnepanelen installatie het ganse jaar moet renderen en niet uitsluitend in de zomer en de wintermaanden te negeren.  Een mooie lente- of herfstdag vol zonneschijn is soms beter dan een snikhete zomerdag.  Daarom is het niet geen must om de zonnepanelen zeker voor de zomermaanden geïnstalleerd te hebben want het voorjaar of najaar kan soms veel interessanter zijn.  

Zijn zonnepanelen nog wel interessant?

Ja. Wist u dat een volledige PV-installatie nu bijna 3x goedkoper is dan in 2008? En de prijs van de zonnepanelen daalde dankzij de explosieve vraag nog sterker! Bovendien zorgden technologische verfijningen voor een steeds hoger rendement. Daardoor hebt u uw investering sneller terugverdiend.

Rendement hangt van veel factoren af, Wim kan u daar alles over vertellen tijdens de afspraak.


Volgende week zijn er werken in de straat en ik moet de zonnepanelen uitschakelen. Hoe doe ik dat ?

Er zijn binnenkort werken in de straat en u heeft een brief ontvangen dat u de zonnepanelen moet uitschakelen.  

Hoe moet dat ?


Solaredge omvormer : hoe uitschakelen bij stroom onderbreking of werken in de straat ?Afzetten of uitschakelen van de SolarEdge omvormer van uw zonnepanelen installatie 

1) onderaan de SolarEdge omvormer ziet u een rode schakelaar, deze zet u op 0.

2) u schakelt/zet de door ons bijgeplaatste automaat (in of net naast uw elektriciteitskastje) van de Solaredge omvormer uit.

Terug opzetten van de SolarEdge omvormer van uw zonnepanelen installatie :

1) u schakelt/zet de door ons bijgeplaatste automaat (in of net naast uw elektriciteitskastje) van de Solaredge omvormer terug aan.

2) u zet de rode schakelaar onderaan de SolarEdge omvormer terug op I.

Afzetten of uitschakelen van de SMA omvormer van uw zonnepanelen installatie

1) u schakelt/zet de door ons bijgeplaatste automaat van de SMA omvormer uit (in of net naast uw elektriciteitskastje).

Terug opzetten van de SMA omvormer van uw zonnepanelen installatie.

1) u schakelt/zet de door ons bijgeplaatste automaat (in of net naast uw elektriciteitskastje) van de SMA omvormer terug aan.

Wat is de betekenis van de LED lampjes op mijn SolarEdge omvormer ?

Wat is de betekenis van de LED lampjes op mijn
 SolarEdge omvormer ?


Uw SolarEdge omvormer heeft een schakelaar en drie onder elkaar gekleurde LED lampjes die informatie geven over het PV-systeem, zoals status, fouten of prestaties.  

DGS-Groep heeft een makkelijke sticker gemaakt met QR code die u kan inscannen en dan ontdekt u alle informatie ivm betekenis van de verschillende LED lampjes op uw SolarEdge omvormer.  De volgende tabellen geven een overzicht van de mogelijke combinaties van LED lampjes en schakelaar positie en wat ze betekenen.

Hieronder vindt u de sticker met QR code die u kan inscannen om meer te weten te komen ivm de betekenis van de rode, blauwe of groene lampjes op de omvormer.


sticker QR code betekenis LED lampjes op SolarEdge omvormer, gemaakt door DGS om bij elke omvormer te plaatsen

Waarom kiezen voor SolarEdge omvormers, ... ?

SOLAREDGE omvormersEén van de grootste troeven van een SolarEdge systeem is dat uw zonnepanelen zich kunnen wapenen tegen de schaduwvlekken welke er zich gedurende de dag bewegen over uw installatie.  Dankzij een individueel trackingsysteem per paneel is het SolarEdge systeem ongevoelig voor temperatuurwisseling, het systeem werkt dus op een constante voltage van ongeveer 350volt.  Bij de installatie of bij noodsituaties (brand, stormschade, kabelbreuk, etc) zal het SolarEdge systeem terugvallen naar een veilige stringspanning van 1 volt per paneel in de string.

SolarEdge werkt met een zogenaamde power- optimizer per zonnepaneel. De optimizer is een regelaar, waarmee ieder zonnepaneel afzonderlijk wordt geregeld en beveiligd. De optimizers worden aangesloten tussen de bekabeling van de zonnepanelen.
De zonnepanelen met optimizers worden aangesloten op de centrale omvormer van SolarEdge. De omvormer zet de gelijkstroom om in wisselstroom.

DGS-Groep is heel trots om SolarEdge Installer Plus partner te zijn. Alleen installatiebedrijven met het hoogste niveau van expertise in onze SolarEdge PV-systemen kunnen lid worden van dit programma. Deze installateurs hebben jarenlang ervaring opgebouwd als het gaat om zonne-energiesystemen voor thuisgebruik, en hebben zich keer op keer in de praktijk bewezen in de installatie van SolarEdge-producten en de implementatie van SolarEdge-oplossingen. DGS is trots om SolarEdge Installer Plus te zijn, dit betekent dat wij jarenlange ervaring hebben opgedaan, veel expertise hebben op het vlak van zonnepanelen, omvormers, SolarEdge, installateur

Moeten zonnepanelen,... verzekerd worden ?

Moeten zonnepanelen, ... verzekerd worden ?

Wij adviseren onze klanten altijd om hun verzekeringsagent op de hoogte te brengen dat er zonnepanelen geplaatst zijn.  Hij kan dan de zonnepanelen, ... mee in het verzekeringsdossier te stoppen.  De zonnepanelen zijn niet risicoverzwarend dus de premievoet zal niet stijgen, misschien de premie zelf wel, omdat er wederopbouwwaarde is wanneer u zonnepanelen heeft.  Uw verzekeringsagent kan u daarbij het beste in adviseren.

Zijn alle huizen en daken geschikt om zonnepanelen te plaatsen ?

ZIJN ALLE HUIZEN EN DAKEN GESCHIKT OM ZONNEPANELEN TE PLAATSEN ?


Meestal wel maar niet altijd ... Gelukkig is er voor de meeste daken (vlak, hellend, leien, golfplaten, ...) een specifieke oplossing mogelijk. Toch zijn er soms uitzonderingen waardoor wij afraden om zonnepanelen op uw dak te leggen. Daarom is het van cruciaal belang dat de bedrijfsleider Wim De Graef ter plaatse komt en een aantal zaken opmeet en met u bespreekt. U ontvangt dan ook onmiddellijk tijdens dit gesprek een indicatie."Eerlijk en correct advies duurt het langst" is ons motto want het is van belang dat uw installatie een zo gunstig mogelijke rendabiliteit kan garanderen. Ervaring en vakbekwaamheid in het advies zijn hierin een absolute must, want een gebrekkige installatie of een installatie in de schaduw kan u op termijn heel wat energieverlies bezorgen.


Wat betekent het dat DGS-Groep een REC Certified Solar Professional is ? Wat is de meerwaarde voor mij als klant ?

DGS-Groep is trots een REC Certified Solar Professional te zijn.


Het REC Certified Solar Professional-programma is in het leven geroepen om zowel installateurs als eindklanten talrijke voordelen te bieden. Niet elke installateur mag zichzelf een ‘REC Certified Solar Professional’ noemen: de leden van het programma worden zorgvuldig geselecteerd en moeten een uniek certificeringsprogramma voor installateurs doorlopen.
Via dit programma waarborgt REC dat de installateurs beschikken over de kennis en beste praktijken om REC-panelen te installeren. Zo kunt u erop vertrouwen dat u niet alleen hebt gekozen voor hoogwaardige REC-zonnepanelen maar ook voor een hoogwaardige installatie.

Waarom doet u er goed aan om te kiezen voor een REC Certified Solar Professional-installateur?

Product van topkwaliteit, installatie van topkwaliteit
Als eindklant weet u dat het paneel van topkwaliteit is én dat het wordt geïnstalleerd door een heel bekwame en goed opgeleide vakman, wat u geruststelt over de kwaliteit van de installatie.

Extra comfort
Geniet van de geruststellende zekerheid dat uw installateur zorgvuldig is geselecteerd, opgeleid en gecertificeerd door REC. Om een ‘REC Certified Solar Professional’ te zijn moet de installateur onovertroffen service en betrouwbaarheid bieden.

Uitgebreide garantie: 25 + 25 +25
Door voor uw installatie te kiezen voor een REC Certified Solar Professional kunt u zonder extra kosten profiteren van REC’s unieke REC ProTrust Warranty-pakket. Met de REC ProTrust Warranty krijgt u 5 jaar extra dekking door de productgarantie (25 jaar in totaal) en tot wel 25 jaar dekking voor het geleverde werk*, bovenop REC’s prestatiegarantie van 25 jaar.

*Onderhevig aan voorwaarden. Zie REC-website voor meer informatie


FAQ

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x