Thuisbatterij opslagsysteem

volledig aanbod, vakkundige installatie door professioneel eigen DGS team en ploeg, uw regio

Solaredge,energiebank,low voltage,battery,kw,DGS,Herselt,Aarschot,Gelrode,Wezemaal,Rotselaar,Werchter,Haacht,Keerbergen

THUISBATTERIJ OF BATTERIJ OPSLAGSYSTEEM : SolarEdge of BYD


Ontdek enkele van onze thuis batterij installaties


Wat is een thuisbatterij?

Een thuisbatterij slaat je geproduceerde zonne-energie op zodat je die kan gebruiken wanneer je zonnepanelen onvoldoende energie opwekken, zoals ’s nachts, op een erg bewolkte dag of op piekmomenten.

Daarnaast kan een thuisbatterij tijdens daluren goedkopere energie van het elektriciteitsnet opslaan om later terug te gebruiken. Zo geniet je ook tijdens de piekuren van opgeslagen energie aan daltarief.

Hoe werkt een thuisbatterij?

Een thuisbatterij is eigenlijk een onderdeel van een volledig systeem, meestal bestaande uit zonnepanelen, een batterij met een omvormer, een batterij-vermogensmeter en een noodschakelaar.

Een thuisaccu levert het meeste op in combinatie met zonnepanelen, die zonlicht omzetten naar elektriciteit. Deze elektriciteit kan mits omvorming naar wisselstroom onmiddellijk gebruikt worden in je huis of wordt opgeslagen in de batterij.

Rol van de omvormer

De omvormer is aan de ene kant verbonden aan de elektriciteitskast en aan de andere kant met de zonnepanelen en de thuisbatterij. Zo kan de omvormer via de elektriciteitskast elektriciteit afkomstig van de zonnepanelen of de thuisaccu beschikbaar stellen aan de woning. Andersom kan de omvormer via de elektriciteitskast stroom van het net halen om in de batterij op te slaan.

Oplossing bij elektriciteitspannes

Optioneel kan je kiezen voor een noodstroominstallatie. Tijdens een elektriciteitspanne zorgt die ervoor dat de opgeslagen stroom in de thuisbatterij gebruikt wordt om verlichting, verwarming en belangrijke apparaten van elektriciteit te voorzien. Zo is een thuisaccu ook een stil en ecologisch alternatief voor een elektriciteitsgenerator op stookolie of benzine.

Maakt een thuisbatterij volledige onafhankelijkheid mogelijk?

Producenten van thuisbatterijen durven weleens beloven dat hun product volledige onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet mogelijk maakt. In realiteit is dat echter (nog) niet het geval. Van oktober tot maart ben je voor je stroom nog steeds aangewezen op het elektriciteitsnet. Dat wil echter niet zeggen dat een thuisbatterij geen zinvolle investering is. Door de combinatie van zonnepanelen en een thuisbatterij kan je tot ongeveer 75% onafhankelijk worden van het elektriciteitsnet. Ter vergelijking: een gemiddelde zonnepaneleninstallatie zonder thuisaccu garandeert je gemiddeld 30% onafhankelijkheid.

Met een batterij opslag bent u klaar voor de toekomst : Minder injecteren, is meer besparen

Het grote voordeel aan een batterijsysteem is dat u de geproduceerde energie kan opslaan om deze op een later tijdstip te gebruiken. Hierdoor bent u enerzijds niet langer verplicht om de geproduceerde elektriciteit op het net te zetten. Anderzijds dient men minder energie van het net aan te kopen tegen een hogere prijs. Dit resulteert in een besparing van uw energiefactuur.

Tijdens de nacht wordt er geen zonne-energie geproduceerd. Wanneer u ook tijdens de nacht wil genieten van zonne-energie kan een opslagsysteem ervoor zorgen dat uw nachtverbruik gedekt wordt. Wanneer u dus gebruik maakt van een batterijopslagsysteem sluit u de kring van de hernieuwbare energie. Wat wil zeggen dat het verhaal rond het opwekken en gebruiken van hernieuwbare energie ‘compleet’ wordt. Zo evolueert u steeds meer naar energieneutraliteit.

Energie opslaan in batterijen

Door enorm verbeterde batterij technologieën maken fabrikanten het mogelijk om in een beperkt batterijenpakket een aanzienlijke hoeveelheid energie op te slaan. Daarom heeft u vandaag geen volledig ruimte meer nodig die vol staat met batterijen. Veel fabrikanten zijn volop bezig met het toepassen van de lithium ijzerfosfaat technologie. Deze technologie maakt het mogelijk om veel energie op te slaan in een beperkt volume en staat bekend voor zijn hoge levensduur.Brochure algemeen : thuisbatterij BYD


Interesse om te besparen op uw energiefactuur ? 


Bij DGS-Groep uit Baal staat service voorop. Wij bieden u een gratis adviesgesprek aan, waarbij wij uw wensen en behoeften in kaart brengen. 

Vervolgens stellen wij een offerte op maat voor u op, geen kleine lettertjes en/of extra kosten achteraf, duidelijke communicatie en 1 totaalprijs.


Vul vandaag nog het contactformulier in en vraag vrijblijvend afspraak/offerte aan :
Contacteer ons
Thuisbatterij opslagsysteem

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x