Warmtepompboilers Herent

warmtepompboiler Ariston, Vaillant,warm water,DGS, Tremelo,warmtepompboiler

DGS,team,scherpe prijs,warm water,installatie,ervaring,verwarmen,lucht,warmtepompboiler

WARMTEPOMPBOILERS REGIO BAAL

Om te voorzien in sanitair warm water, kan je  opteren voor een warmtepompboiler. Een warmtepompboiler plaats je in huis en haalt de hitte uit de omgevingslucht. 

Een warmtepompboiler is op zich een gewone boiler. De verwarming vindt alleen niet plaats door een elektrische element of brander, maar benut de restwarmte uit de lucht. Door middel van de ventilator wordt die lucht aangezogen. Vervolgens wordt deze over een warmtewisselaar geleid, die gevuld is met koudemiddel. De lucht staat warmte af en wordt als koude lucht afgevoerd. Door de warmte van de lucht verdampt het koude-middel. Hierdoor ontstaat koudemiddelgas.

Dit gas wordt door een compressor samengeperst waardoor de temperatuur oploopt tot max. 85°C. Rond de tank van het tapwater bevindt zich een tweede warmtewisselaar waarin het koudemiddelgas op hoge temperatuur zijn warmte afstaat aan het tapwater. Op basis van dit principe wordt 2/3 van de energie, nodig om het water te verwarmen, onttrokken aan de lucht. Dit continuproces wordt het tapwater opgewarmd tot 70°C.

Warmte uit de lucht benutten buurt Herent

Het geheim van de warmtepompboiler is al even eenvoudig als geniaal. Er wordt gewoon warmte uit de lucht gehaald en die warmte wordt benut om water op te warmen. Het systeem dat daarvoor wordt gehanteerd, is vergelijkbaar met dat van een koelkast, maar dan omgekeerd. Op zich is de techniek dus niet compleet vernieuwend noch weergaloos, maar wel efficiënt.

De voorkeur gaat uit naar een installatie die de lucht van buiten aanvoert en ook de gebruikte (koude) lucht naar buiten afvoert. Dan is er geen nadelig effect op de ruimten in de woning (afkoeling of grote ventilatiestroom). Wel zal het rendement van die toestellen lichtjes dalen naarmate de buitentemperatuur lager ligt. Ze kunnen overigens een buitentemperatuur tot -5° C of lager aan zonder hun elektrische weerstand te moeten activeren.

Alle warmtepompboilers zijn overigens uitgerust met een elektrische weerstand die het van de warmtepomp overneemt, als die er niet (snel genoeg) in slaagt om het water op de gewenste temperatuur te krijgen of indien je graag warmer water wil (65° C) of als je meer warm water nodig hebt.

De temperatuur beinvloedt het verbruik in gemeente Herent

Bij de simulatie van een dag van normaal gebruik van warm water van 55°C was de gemeten efficiëntie van zo’n warmtepompboiler, doorgaans aangeduid als de COP (Coefficient of Performance), drie tot vier keer beter dan die van een klassieke elektrische boiler (bij een gemiddeld verbruik van 100 liter warm water per dag).

Maar als de gewenste watertemperatuur wordt verhoogd naar 60°C à 65°C, vermindert het rendement. De warmtepomp krijgt de temperatuur zonder problemen op 55° C, maar als je daarboven gaat, moet de elektrische weerstand bijspringen. Logischerwijze verhoogt dit het energieverbruik. De temperatuur in die mate bijstellen wordt dus enkel aangeraden als je snel warm water nodig hebt of als je graag meer warm water ter beschikking wil hebben op de gewone gebruikstemperatuur. Maar in normale omstandigheden is het aangewezen om de temperatuur in te stellen op de laagst mogelijke waarde (ongeveer 50° C), opdat de warmtepomp op zich zo goed mogelijk functioneert.

In combinatie met zonnepanelen stad Herent ?

Heb je zonnepanelen, dat zal het des te interessanter zijn om jouw warmtepompboiler overdag te laten draaien, op het moment dat jouw zonnepanelen goed produceren.

Bovendien ligt de temperatuur overdag hoger, wat het rendement van jouw toestel ten goede komt.

Een van de grote voordelen van deze toestellen is dat ze een laag werkingsvermogen hebben (300 tot 650 W) in vergelijking met een klassieke elektrische boiler (1 800 à 2 000 W).

Door dit lage vermogen kun je het zelfverbruik van jouw productie door de zonnepanelen optimaliseren. Het volstaat om jouw toestel te programmeren tussen 10 en 15 uur als jouw installatie op het zuiden is gericht. Van april tot oktober zal jouw productie volstaan om een groot deel van jouw verbruik te dekken.


Nieuwe generatie aroSTOR warmtepompboilers voor een hoog warmwatercomfort VAILLANT

Bent u op zoek naar een milieuvriendelijke én betaalbare manier om warm water te produceren? Het vernieuwde gamma aroSTOR-warmtepompboilers biedt voor elke situatie een oplossing!

Een warmtepompboiler is de ideale vervanger voor een (oude) elektrische boiler. In 4-5 jaar tijd kan u de meerprijs van een warmtepompboiler terugverdiend hebben, dankzij bepaalde premies kan de terugverdientijd soms verkort worden tot 2,5 jaar.

De aroSTOR warmtepompboilers zijn beschikbaar in 3 modellen: een wandmodel met een tank van 150 liter en twee grotere vloermodellen van 200 en 270 liter.

 

Nieuw wandhangend model

Het wandmodel met een geëmailleerde tank van 150 liter is ideaal voor renovaties en kleinere gebouwen. De tank van 150 liter voldoet aan de behoeften van een gezin tot 3 personen.

 

Warmwatercomfort tot 6 personen

Naast een wandmodel zijn er ook twee grotere vloermodellen met een inox tank van 200 en 270 liter. Het model van 270 liter komt overeen met de gemiddelde warmwaterbehoefte tot 5-6 personen, de warmtepompboiler van 200 liter stemt overeen met de warm water behoefte van een gezin tot 4 personen.

 

Milieuvriendelijk

Dankzij de warmtepomptechnologie haalt de aroSTOR 75% van de nodige energie voor sanitair warm water uit de lucht. Een warmtepompboiler is dus ecologisch én financieel een prima keuze.

De nieuwste generatie aroSTOR-warmtepompboilers maakt gebruik van het nieuwe, natuurlijke koudemiddel R290 en is zo in regel met de toekomstige f-gas regelgeving in de strijd tegen de klimaatopwarming.

 

Ideaal voor nieuwbouwwoningen

De aroSTOR is een perfecte oplossing voor nieuwbouwwoningen, passiefwoningen of lage-energiewoningen waar de behoefte aan sanitair comfort meestal hoger ligt dan de behoefte aan verwarming. Voor recente gebouwen is de luchtdichtheid heel belangrijk, daarom ontwikkelden we een aerolische kit met handige accessoires om de warmtepompboiler luchtdicht te verbinden met de buitenlucht. U kan daarnaast kiezen of u gebruik maakt van de buitenlucht of lucht uit dezelfde of een andere (niet) verwarmde kamer.

Bezit u thermische zonnepanelen of een zonneboiler? Kies dan zeker voor de versie met een extra spiraalvormige warmtewisselaar die bijverwarming via deze energiebronnen mogelijk maakt (enkel beschikbaar voor de 270 liter versie).

 WARMTEPOMPBOILER : ARISTON

Brochure warmtepompboiler Ariston

WARMTEPOMPBOILER : VAILLANT

Brochure warmtepompboiler Vaillant

Contacteer ons

Warmtepompboilers Herent

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x