14 maart 2024

Dynamische sturing en/of contract van je PV-installatie


De voordelen van jouw dynamische sturing en/of contract 

bij je zonne-energie installatie

De energiemarkt is volop in beweging. De traditionele manier van energie opwekken en verbruiken verandert. We stappen af van fossiele brandstoffen en omarmen hernieuwbare energiebronnen. Dit brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, maar ook nieuwe kansen.

 zonnepanelen,solaredge,installer plus partner,dak,hellend dak, plat dak

Verschillende contracten – dynamisch contract en/of sturing 

In Vlaanderen heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen een enkelvoudig, dubbelvoudig (dag-nacht) of dynamisch energiecontract.  Bij een enkelvoudig contract blijft de energieprijs gedurende de dag constant.  Bij een dag-nacht contract zijn de tarieven tijdens de daluren gunstiger dan tijdens de piekuren.  In een dynamisch contract wordt de prijs voor de energiekost doorgaans per uur bepaald op basis van de prijzen van de energiebeurzen waarop de leveranciers energie kopen voor de dag nadien.  Dit betekent dat de elektriciteitsafname per uur wordt afgerekend aan de prijs van dat uur.

Door jouw thuisbatterij slim in te zetten, kun je gebruik maken van de uren met een lage prijs gedurende de dag. De thuisbatterij wordt dan automatisch geladen op de goedkope uren. 

Los van wat jij kan doen met slimme batterij aansturing, zitten er nog meer voordelen aan een dynamisch energiecontract. De prijs die jij betaalt en ontvangt voor je stroom is namelijk een stuk eerlijker. Bij een vast of variabel contract is de stroomprijs voor een langere tijd vastgezet, maar jouw energieleverancier koopt (deels) in op de groothandelsmarkt. Het is moeilijk te voorspellen wat deze prijzen gaan doen, dus rekent de leverancier een extra marge. Hiermee dekken zij zich in tegen prijsfluctuaties.

dynamisch contract,dynamische sturing,SolarEdge,elektriciteit,dag,nacht,tarief,daluren,piekuren,metatags,energie

Bij een dynamisch energiecontract betaal of ontvang je de werkelijke prijs van het moment, dus het risico voor je energieleverancier is een stuk lager. Dit scheelt jou extra kosten! Nog een voordeel voor jou is dat je leverancier geen langetermijncontracten aangaat, om jou in je stroom te voorzien in de toekomst. Alles gebeurt namelijk op dagbasis. Hierdoor ben je dus ook vrij om over te stappen wanneer je wilt.

We kunnen ons voorstellen dat je benieuwd bent naar de rekening die maandelijks bij je op de mat valt. Die ziet er afhankelijk van je verbruiksprofiel per dag en de gekozen aanbieder anders uit. Over het algemeen zal het in de zomer goedkoper zijn dan in de winter. Het kan zelfs zijn dat je in de zomer geld toe krijgt door de grotere hoeveelheid injectie van zonnestroom! In de winter kun je dan echter wel een wat hoger bedrag verwachten. Gemiddeld genomen over het jaar is dynamisch veelal goedkoper dan vaste- en variabele contracten.  Bij vtest.vreg.be kan je energiecontracten vergelijken en het energiecontract vinden dat bij je past.


inline meter,Solaredge,meten,energie,injectie,contract,dynamisch


Dynamisch energiecontract in combinatie met 

SolarEdge zonne-energiesysteem ?

Ontdek hoe jij nog meer kan besparen !!

Heb je een dynamisch energiecontract en maak je gebruik van een SolarEdge zonne-energiesysteem ? Dan heeft SolarEdge goed nieuws ! Zij hebben namelijk een gloednieuwe functie gelanceerd die het mogelijk maakt voor huiseigenaren om de productie van hun zonnepanelen tijdelijk op stop te zetten.  HIermee speelt SolarEdge in op de toenemende behoefte van consumenten om meer ocontrole over hun eigen zonne-energiesysteem te verkrijgen.  Daarnaast kan het je helpen om te besparen om je energiekosten.  

Tussen 12u en 15u schijnt de zon het felst en wordt de meeste zonne-energie opgewekt.  Tegelijkertijd kan de vraag naar energie laag zijn.  Op dat moment kan je te maken krijgen met negatieve energieprijzen.  Het afnemen van energie van het netwerk levert zelfs geld op.  Door de zonnepanelen op pauze te zetten op juist die momenten, bespaar je nog meer op je energiekosten.  Zo heb je als consument meer invloed en kan je het meeste uit je energievoorziening halen.


Hoe deze nieuwe innovatie van SolarEdge precies werkt, 

ontdek je allemaal in het onderstaand artikel :

Dynamische sturing en/of contract van je PV-installatie

Ontdek het nieuwe DGS logo en de website : DGS Energie

Ben je klaar om het nieuwe DGS Energie logo en onze nieuwe website te ontdekken ? Kijk dan gauw op onze nieuwe DGS Energie website

8 april 2024

Ontdek alles hoe jij kan besparen dankzij DGS Energie

DGS-Groep = jouw SolarEdge Installer Plus Partner

We zijn er trots op om al vele jaren een SolarEdge Installer Plus Partner te zijn. Dit partnerschap is een erkenning van onze expertise en toewijding aan het leveren van hoogwaardige zonne-energiesystemen met SolarEdge-technologie.

13 maart 2024

Lees meer

DGS Team volgt volop opleidingen in 2024

Investeren in opleidingen voor het ganse DGS team om jou als klant nog beter van dienst te kunnen zijn.

8 maart 2024

Lees meer

Nieuwe energiepremies en -verplichtingen in 2024

Nieuwe energiepremies en -verplichtingen in 2024. Veka heeft een overzicht gemaakt van de gewijzigde energiepremies sinds 01/01/2024. Ook gingen er een aantal verplichtingen in voege. * De premies voor de zonnepanelen worden stopgezet. * Klanten met een digitale meter kunnen kiezen voor maandelijkse facturatie van hun energieverbruik.

17 januari 2024

Lees meer

FAQ

Geweldig nieuws! We hebben een splinternieuw tabblad met veelgestelde vragen (FAQ) op onze website toegevoegd! Heb je specifieke vragen over onze producten of meer algemene vragen ? We hebben alles overzichtelijk op één plek verzameld om jullie te helpen en te antwoorden op alle vragen! We staan altijd met veel plezier klaar om jullie zo goed mogelijk te helpen en te antwoorden op al jullie vragen.

16 januari 2024

Lees meer

Kerstbouwverlof inzetten met het DGS team

23 december 2023

Lees meer

SolarEdge : tijdelijke productiestop functie voor PV

Heb je een dynamisch energiecontract en maak je gebruik van en SolarEdge zonne-energiesysteem ? Dan heeft SolarEdge goed nieuws. Ze hebben een gloednieuwe functie gelanceerd die het mogelijk maakt voor huiseigenaren om de productie van hun zonnepanelen tijdelijk stop te zetten. In dit artikel lees je er alles over !

13 december 2023

Lees meer

DGS is REC Certified Solar Professional

REC Certified Solar Professionals,Het REC Certified Solar Professional-programma is in het leven geroepen om zowel installateurs als eindklanten talrijke voordelen te bieden. Niet elke installateur mag zichzelf een ‘REC Certified Solar Professional’ noemen: de leden van het programma worden zorgvuldig geselecteerd en moeten een uniek certificeringsprogramma voor installateurs doorlopen. Via dit programma waarborgt REC dat de installateurs beschikken over de kennis en beste praktijken om REC-panelen te installeren.

18 juli 2023

Lees meer

bezoek SolarEdge Sella fabriek + hoofdkantoor te Israel

Bekijk zeker deze blog en ontdek niet alleen foto's :

4 juli 2023

Lees meer

Betekenis LED lampje Solaredge omvormer QR code

Omdat we af en toe de vraag krijgen van onze klanten wat de betekenis is van de kleur van led lampje in Solaredge omvormer, proberen we het onze klanten zo makkelijk mogelijk te maken. Daarom hebben we een sticker gemaakt met QR code. Als men deze QR code scant, komt men dadelijk terecht op de Solaredge website.

3 juli 2023

Lees meer

DGS-Groep Teambuilding 26/05/2023

Teambuilding te Nederland met ganse DGS-Groep team : indoor skydive + icekarten te Roosendaal

Lees meer

Zijn laadpalen gedekt in woningverzekering ?

Heeft u vragen ivm plaatsen van een laadpaal en wat met verzekering.

15 juni 2022

Lees meer

Uitbreiding DGS team

DGS verwelkomt Thomas in ons huidig DGS team vanaf 14 maart 2022

14 maart 2022

Lees meer

Wallbox laadpaal : voor privé als zakelijk gebruik

Wallbox laadpalen : thuis : Pulsar laadpaal / bedrijf : Copper SB Wallbox laadpaal/ bedrijf aan huis : Commander Wallbox laadpaal

21 februari 2022

Lees meer

40 jaar garantie op Maxeon Sunpower zonnepanelen vanaf 01.01.2022

Vanaf de allereerste dag vangen Maxeon-zonnepanelen meer zonlicht op en produceren ze meer energie dan standaardpanelen.3. Dat betekent dat u heel wat geld bespaart gedurende de lange levensduur van uw installatie. En met een toonaangevende garantie met 40 jaar lang dekking op vermogen en prestaties is het voordeel van Maxeon-zonnepanelen duidelijk: met Maxeon-technologie krijgt u meer energie voor uw geld en kunt u volledig vertrouwen op uw investering4.

7 februari 2022

Lees meer

Intersolution beurs Gent 19 + 20 januari 2022 : alles ivm zonne energie

Al vele jaren bezoeken Wim en Kristel van DGS de Intersolution beurs te Gent. Altijd warm welkom bij onze leveranciers en interessant om up to date te blijven van alle nieuwigheden op de zonne energie markt. Zo kunnen we onze huidige en toekomstige klanten het beste verder helpen en begeleiden.

20 januari 2022

Lees meer

Ook zonder terugdraaiende teller haal je oogverblindend rendement uit je zonnepanelen

Er zijn geen terugdraaiende tellers meer voor zonnepanelen Investeren in zonnepanelen, dat is slim — subsidies of niet. Omdat de zon elke dag schijnt. Gratis. Omdat je kosten dalen als je je eigen energie produceert. Omdat batterijen almaar straffere dingen kunnen. 14% rendement Leg zonnepanelen.

18 november 2021

Lees meer

Zomer bouwverlof inzetten met ganse DGS team

Lees meer

Opleiding valbescherming en werken op hoogte, specifiek gericht op installateur zonnepanelen.

Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 interessante investering

Lees meer

Waarom een thuisbatterij ... ?

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x