Waarom een thuisbatterij ... ?

thuisbatterij,batterij,LG Chem,Solaredge storedge omvormer, zonnepanelen, nu al interessant, DGS,batterij


LG CHEM thuisbatterij opslagsysteem

BYD thuisbatterij opslagsysteem, nu in 2021 al aankopen, worden ze nog goedkoper ?batterij

BYD thuisbatterij opslagsysteem

THUISBATTERIJ OPSLAGSYSTEEMDe bedoeling van de zonnepanelen batterij, ook thuisbatterij genoemd, is het opslaan van stroom. Wanneer doet ze dat ?

  • Overdag : opslag van de elekriciteit die je zonnepanelen produceren.
  • ’s Avonds en ’s nachts : opslag van goedkope elektriciteit aan het daltarief (tijdstip kan verschillen per gemeente)

Wie zonnepanelen laat installeren maakt de juiste keuze met een batterij. Anders bent u namelijk alle ongebruikte zonne-energie kwijt. Bent u tijdens de zonnigste uren op uw werk ? Dan is een batterij voor u de oplossing. De energie wordt overdag opgeslagen, ’s avonds gebruikt u ze om te koken, te wassen, tv te laten spelen, …

Voordelen thuisbatterij zonnepanelen:

  • Je verbruikt meer zelfgeproduceerde energie : met zonnepanelen zonder batterij verbruik je zo’n 30% van je eigen elekriciteitsproductie. Bij zonnepanelen met batterij stijgt dat percentage tot 50% à 80%
  • Je bent onafhankelijker van het elektriciteitsnet : hoe meer zelfgeproduceerde energie je verbruikt, hoe onafhankelijker je wordt van het elektriciteitsnet. Let op : zelfs met een zonnepanelen batterij zal je niet volledig onafhankelijk zijn. In de winter zal je nog altijd stroom van het net moeten halen.
  • Je energiefactuur daalt verder : dankzij een zonnepanelen batterij moet je minder elektriciteit van het net afnemen en worden je zonnepanelen nog rendabeler. Zo kan je extra besparen op je energiefactuur.
  • Je hebt een back-up systeem tijdens een stroompanne : valt de stroom plots uit ? Dan is je zonnepanelen batterij je redder in nood. Al je elektrische apparaten en verlichting kunnen gewoon blijven werken. Zeker voor zelfstandigen en bedrijven is zo’n bac-up systeem geen overbodige luxe.
  • Je bent beter voorbereid op het systeem van de digitale meter : vanaf 1 januari 2021 verdween het prosumententarief (forfaitair bedrag dat eigenaars van zonnepanelen betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet). Met het nieuwe systeem van de digitale meter betaal je de netkosten op basis van je werkelijke afname van het net. Hoe groter je zelfverbruik, hoe beter dus. En dat is nu net het grote voordeel van een zonnepanelen batterij.

Voor monofasige oplossing met omvormer Solaredge, biedt DGS-Groep de LG Chem batterij, 400V, maximum capaciteitsopslag 10kWh.

Voor 3fasige oplossing met omvormer Solaredge, kan u werken met BYD batterij, 48V.

BYD batterij, opslag, systeem, omvormer, Solaredge, premie, 2021, DGS


Brochure LG CHEM thuisbatterij

Brochure BYD thuisbatterij


Interesse om vrijblijvende meer informatie/afspraak te bekomen, klik op onderstaande contact knop :

Contacteer onsWaarom een thuisbatterij ... ?

DGS is REC Certified Solar Professional

REC Certified Solar Professionals,Het REC Certified Solar Professional-programma is in het leven geroepen om zowel installateurs als eindklanten talrijke voordelen te bieden. Niet elke installateur mag zichzelf een ‘REC Certified Solar Professional’ noemen: de leden van het programma worden zorgvuldig geselecteerd en moeten een uniek certificeringsprogramma voor installateurs doorlopen. Via dit programma waarborgt REC dat de installateurs beschikken over de kennis en beste praktijken om REC-panelen te installeren.

18 juli 2023

Lees meer

bezoek SolarEdge Sella fabriek + hoofdkantoor te Israel

Bekijk zeker deze blog en ontdek niet alleen foto's :

4 juli 2023

Lees meer

Betekenis LED lampje Solaredge omvormer QR code

Omdat we af en toe de vraag krijgen van onze klanten wat de betekenis is van de kleur van led lampje in Solaredge omvormer, proberen we het onze klanten zo makkelijk mogelijk te maken. Daarom hebben we een sticker gemaakt met QR code. Als men deze QR code scant, komt men dadelijk terecht op de Solaredge website.

3 juli 2023

Lees meer

DGS-Groep Teambuilding 26/05/2023

Teambuilding te Nederland met ganse DGS-Groep team : indoor skydive + icekarten te Roosendaal

Lees meer

Zijn laadpalen gedekt in woningverzekering ?

Heeft u vragen ivm plaatsen van een laadpaal en wat met verzekering.

15 juni 2022

Lees meer

Uitbreiding DGS team

DGS verwelkomt Thomas in ons huidig DGS team vanaf 14 maart 2022

14 maart 2022

Lees meer

Wallbox laadpaal : voor privé als zakelijk gebruik

Wallbox laadpalen : thuis : Pulsar laadpaal / bedrijf : Copper SB Wallbox laadpaal/ bedrijf aan huis : Commander Wallbox laadpaal

21 februari 2022

Lees meer

40 jaar garantie op Maxeon Sunpower zonnepanelen vanaf 01.01.2022

Vanaf de allereerste dag vangen Maxeon-zonnepanelen meer zonlicht op en produceren ze meer energie dan standaardpanelen.3. Dat betekent dat u heel wat geld bespaart gedurende de lange levensduur van uw installatie. En met een toonaangevende garantie met 40 jaar lang dekking op vermogen en prestaties is het voordeel van Maxeon-zonnepanelen duidelijk: met Maxeon-technologie krijgt u meer energie voor uw geld en kunt u volledig vertrouwen op uw investering4.

7 februari 2022

Lees meer

Intersolution beurs Gent 19 + 20 januari 2022 : alles ivm zonne energie

Al vele jaren bezoeken Wim en Kristel van DGS de Intersolution beurs te Gent. Altijd warm welkom bij onze leveranciers en interessant om up to date te blijven van alle nieuwigheden op de zonne energie markt. Zo kunnen we onze huidige en toekomstige klanten het beste verder helpen en begeleiden.

20 januari 2022

Lees meer

Ook zonder terugdraaiende teller haal je oogverblindend rendement uit je zonnepanelen

Er zijn geen terugdraaiende tellers meer voor zonnepanelen Investeren in zonnepanelen, dat is slim — subsidies of niet. Omdat de zon elke dag schijnt. Gratis. Omdat je kosten dalen als je je eigen energie produceert. Omdat batterijen almaar straffere dingen kunnen. 14% rendement Leg zonnepanelen.

18 november 2021

Lees meer

Zomer bouwverlof inzetten met ganse DGS team

Lees meer

Zekeringkast vaak oorzaak van afgekeurde elektriciteitskeuring

Lees meer

Opleiding valbescherming en werken op hoogte, specifiek gericht op installateur zonnepanelen.

Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 interessante investering

Lees meer

Nieuwbouw project Grimbergen : elektriciteit en ventilatie D systeem

DGS-Groep is volop bezig met een nieuwbouw project appartementsblok met 3 verdiepingen,... Ons eigen DGS team, geen onderaanneming, voorziet hier de elektriciteitswerken, ventilatie D systeem, zonnepanelen, thuisbatterij opslagsystemen. 1 aanspreekpunt van A tot Z.

11 mei 2021

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x