15 juni 2022

Zijn laadpalen gedekt in woningverzekering ?

Onze verzekeringsagent Gysemans Pieters & Partners heeft recent deze nieuwsbrief gestuurd met onderstaande informatie :

Is een laadpaal gedekt in de woningverzekering?


Ik plaats voor mijn elektrische wagen een laadpaal in mijn woning. Moet ik dat melden aan mijn verzekeringsmakelaar en zal mijn premie van mijn woningverzekering daardoor verhogen? 

Door de opmars van elektrische wagens zullen steeds meer mensen een laadpaal installeren en aldus met vragen rondlopen. Steeds meer horen we dat een elektrische auto tijdens het laden in brand vliegt. Naast de schade aan de woning en de inhoud van het gebouw, is er bijvoorbeeld al 10.000 liter water nodig om de batterij af te koelen en wordt een brandende elektrische auto in een met water gevulde container geplaatst, zodat het vuur niet weer kan oplaaien.

Hoewel het voor de meeste maatschappijen niet noodzakelijk is – in vele contracten is er een veiligheidsmarge van 10% op de waarde van het verzekerde gebouw voorzien – raden wij toch aan ons kantoor te contacteren. Je doet er altijd goed aan structurele veranderingen aan te geven. Kwestie dat de verzekeraar op de hoogte is en je niet onderverzekerd bent.

Wordt de woningverzekering duurder na het plaatsen van een laadpaal ?

In principe wordt de woningverzekering niet duurder, tenzij het plaatsen van een laadpaal in die mate structurele veranderingen aan de woning teweegbrengt, waardoor de waarde van het gebouw aanzienlijk (bv met minstens 10%) verhoogt.

Wat als er schade is aan de laadpaal?

-  Als er schade aan de laadpaal is door een brand of overstroming, wordt de schade aan de laadpaal vergoed.

 -  Als de laadpaal aan de basis van een brand ligt, is die zelf niet gedekt. De schade aan de laadpaal is dan geen gevolgschade, want het toestel veroorzaakte de schade. In dit geval kan je dan eventueel beroep doen op de rechtsbijstandsverzekering om de schade te verhalen op de producent van de laadpaal. In dit geval wordt wel de schade aan het huis vergoed door de woonverzekering.

Stel dat de brand veroorzaakt is door een fabricagefout in de laadpaal, kan de woningverzekeraar na uitbetaling van de schade aan de woning verhaal plegen op de fabrikant van de laadpaal. 

 Welke verzekering komt tussen als brand ontstaat bij het opladen van de elektrische wagen in de garage van een flatgebouw?

De brandschade wordt in dat geval gedekt door de blokpolis van het appartementsgebouw. Stel dat nadien een verantwoordelijke derde geïdentificeerd wordt, bijvoorbeeld de producent van de wagen of het laadstation, dan kan de brandverzekeraar proberen verhaal te plegen bij de verantwoordelijke derde.

Wil je hierover meer info, neem contact op met uw of onze verzekeringsagent : laadpaal, verzekering,laadpalen,elektrisch,laden.


Gysemans & Pieters & Partners

Betekomsesteenweg 69 F

3200 Aarschot

016 360 460

info@gysemansnv.be

http://www.gysemansnv.be

Zijn laadpalen gedekt in woningverzekering ?

Ontdek het nieuwe DGS logo en de website : DGS Energie

Ben je klaar om het nieuwe DGS Energie logo en onze nieuwe website te ontdekken ? Kijk dan gauw op onze nieuwe DGS Energie website

8 april 2024

Ontdek alles hoe jij kan besparen dankzij DGS Energie

Dynamische sturing en/of contract van je PV-installatie

De energiemarkt is volop in beweging. De traditionele manier van energie opwekken en verbruiken verandert. We stappen af van fossiele brandstoffen en omarmen hernieuwbare energiebronnen. Dit brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, maar ook nieuwe kansen.

14 maart 2024

Lees meer

DGS-Groep = jouw SolarEdge Installer Plus Partner

We zijn er trots op om al vele jaren een SolarEdge Installer Plus Partner te zijn. Dit partnerschap is een erkenning van onze expertise en toewijding aan het leveren van hoogwaardige zonne-energiesystemen met SolarEdge-technologie.

13 maart 2024

Lees meer

DGS Team volgt volop opleidingen in 2024

Investeren in opleidingen voor het ganse DGS team om jou als klant nog beter van dienst te kunnen zijn.

8 maart 2024

Lees meer

Nieuwe energiepremies en -verplichtingen in 2024

Nieuwe energiepremies en -verplichtingen in 2024. Veka heeft een overzicht gemaakt van de gewijzigde energiepremies sinds 01/01/2024. Ook gingen er een aantal verplichtingen in voege. * De premies voor de zonnepanelen worden stopgezet. * Klanten met een digitale meter kunnen kiezen voor maandelijkse facturatie van hun energieverbruik.

17 januari 2024

Lees meer

FAQ

Geweldig nieuws! We hebben een splinternieuw tabblad met veelgestelde vragen (FAQ) op onze website toegevoegd! Heb je specifieke vragen over onze producten of meer algemene vragen ? We hebben alles overzichtelijk op één plek verzameld om jullie te helpen en te antwoorden op alle vragen! We staan altijd met veel plezier klaar om jullie zo goed mogelijk te helpen en te antwoorden op al jullie vragen.

16 januari 2024

Lees meer

Kerstbouwverlof inzetten met het DGS team

23 december 2023

Lees meer

SolarEdge : tijdelijke productiestop functie voor PV

Heb je een dynamisch energiecontract en maak je gebruik van en SolarEdge zonne-energiesysteem ? Dan heeft SolarEdge goed nieuws. Ze hebben een gloednieuwe functie gelanceerd die het mogelijk maakt voor huiseigenaren om de productie van hun zonnepanelen tijdelijk stop te zetten. In dit artikel lees je er alles over !

13 december 2023

Lees meer

DGS is REC Certified Solar Professional

REC Certified Solar Professionals,Het REC Certified Solar Professional-programma is in het leven geroepen om zowel installateurs als eindklanten talrijke voordelen te bieden. Niet elke installateur mag zichzelf een ‘REC Certified Solar Professional’ noemen: de leden van het programma worden zorgvuldig geselecteerd en moeten een uniek certificeringsprogramma voor installateurs doorlopen. Via dit programma waarborgt REC dat de installateurs beschikken over de kennis en beste praktijken om REC-panelen te installeren.

18 juli 2023

Lees meer

bezoek SolarEdge Sella fabriek + hoofdkantoor te Israel

Bekijk zeker deze blog en ontdek niet alleen foto's :

4 juli 2023

Lees meer

Betekenis LED lampje Solaredge omvormer QR code

Omdat we af en toe de vraag krijgen van onze klanten wat de betekenis is van de kleur van led lampje in Solaredge omvormer, proberen we het onze klanten zo makkelijk mogelijk te maken. Daarom hebben we een sticker gemaakt met QR code. Als men deze QR code scant, komt men dadelijk terecht op de Solaredge website.

3 juli 2023

Lees meer

DGS-Groep Teambuilding 26/05/2023

Teambuilding te Nederland met ganse DGS-Groep team : indoor skydive + icekarten te Roosendaal

Lees meer

Uitbreiding DGS team

DGS verwelkomt Thomas in ons huidig DGS team vanaf 14 maart 2022

14 maart 2022

Lees meer

Wallbox laadpaal : voor privé als zakelijk gebruik

Wallbox laadpalen : thuis : Pulsar laadpaal / bedrijf : Copper SB Wallbox laadpaal/ bedrijf aan huis : Commander Wallbox laadpaal

21 februari 2022

Lees meer

40 jaar garantie op Maxeon Sunpower zonnepanelen vanaf 01.01.2022

Vanaf de allereerste dag vangen Maxeon-zonnepanelen meer zonlicht op en produceren ze meer energie dan standaardpanelen.3. Dat betekent dat u heel wat geld bespaart gedurende de lange levensduur van uw installatie. En met een toonaangevende garantie met 40 jaar lang dekking op vermogen en prestaties is het voordeel van Maxeon-zonnepanelen duidelijk: met Maxeon-technologie krijgt u meer energie voor uw geld en kunt u volledig vertrouwen op uw investering4.

7 februari 2022

Lees meer

Intersolution beurs Gent 19 + 20 januari 2022 : alles ivm zonne energie

Al vele jaren bezoeken Wim en Kristel van DGS de Intersolution beurs te Gent. Altijd warm welkom bij onze leveranciers en interessant om up to date te blijven van alle nieuwigheden op de zonne energie markt. Zo kunnen we onze huidige en toekomstige klanten het beste verder helpen en begeleiden.

20 januari 2022

Lees meer

Ook zonder terugdraaiende teller haal je oogverblindend rendement uit je zonnepanelen

Er zijn geen terugdraaiende tellers meer voor zonnepanelen Investeren in zonnepanelen, dat is slim — subsidies of niet. Omdat de zon elke dag schijnt. Gratis. Omdat je kosten dalen als je je eigen energie produceert. Omdat batterijen almaar straffere dingen kunnen. 14% rendement Leg zonnepanelen.

18 november 2021

Lees meer

Zomer bouwverlof inzetten met ganse DGS team

Lees meer

Opleiding valbescherming en werken op hoogte, specifiek gericht op installateur zonnepanelen.

Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 interessante investering

Lees meer

Waarom een thuisbatterij ... ?

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x