18 november 2021

Ook zonder terugdraaiende teller haal je oogverblindend rendement uit je zonnepanelen


DGS,zonnepanelen,installateur,teller,terugdraaiend,geld,rendement

Ook zonder terugdraaiende teller haal je oogverblindend rendement uit je zonnepanelen

Er zijn geen terugdraaiende tellers meer voor zonnepanelen, nee. So watt? Je krijgt ook geen geld om ’s morgens je tanden te poetsen of met twee woorden te spreken. 

Sommige dingen doe je omdat ze juist zijn. Of slim.

Investeren in zonnepanelen, dat is slim — subsidies of niet. Omdat de zon elke dag schijnt. Gratis. Omdat je voor je kroost een proper stukje wereld wil achterlaten. Omdat je kosten dalen als je je eigen energie produceert. Omdat batterijen almaar straffere dingen kunnen. Omdat 14% rendement echt een mooi cijfer is. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Dus. Laat de zon in je hart. Leg zonnepanelen.  

zonnepanelen,teller,terugdraaiend,geld,rendement,DGS,Baal

Alle redenen waarom zonnepanelen het beste idee blijven

14% rendement

Da’s een pak meer op dan je spaarboekje. Ook zonder overheidssubsidie zijn zonnepanelen dus meer dan rendabel. Want de zon komt op voor iedereen.

Een rendement van 14%, dat betekent een terugverdientijd van 7 jaar. Voor de wiskundigen: 7 x 14% = 100%, als je ons toestaat een beetje af te ronden. Geen enkele bank die je hetzelfde kan beloven. En het wordt nog beter, want dat cijfer is berekend op basis van een setup zonder batterijen. Mét batterijen versnelt je terugverdientijd, omdat je meer van je zelfgeproduceerde stroom ook zélf kan gebruiken. Lees maar even het voorlaatste puntje. 

Niks stijgende prijzen

Met zonnepanelen ben je minder afhankelijk van het net en de stijgende energieprijzen. Jouw stroom, jouw regels.

Als je je eigen stroom opwekt, krijg je ook meer zeggenschap. Voeg je naast die zonnepanelen ook nog een batterij toe, dan wordt het pas echt interessant: je bent dan nog maar voor 40% afhankelijk van de netprijzen.  


Betere batterijen

Hoe meer je zelf verbruikt, hoe interessanter het is om zonnepanelen te leggen. Met een batterij kan je je eigen verbruik zelfs boosten van 30 naar 60%.

Dat terugverdienen op 7 jaar tijd, dat kan nog sneller met een batterij. Want in plaats van dure stroom van het net te kopen, kan je meer gebruiken van wat je zelf produceert. Ben je een gemiddeld gezin, dan gebruik je zo’n 30% van wat je opwekt ook effectief zelf. Met een batterij maak je daar vlotjes 60% van. Plus, de toekomst komt er rap aan: er zijn alsmaar meer slimme gadgets op de markt die ervoor zorgen dat je nog meer uit je zonnepanelen en je batterij haalt. In ’t kort: je verdient meer geld, het is beter voor ons elektriciteitsnet én beter voor de planeet. Goed, beter, batterij! 


Winst na 7 jaar

Op 7 jaar tijd heb je elke cent terugverdiend. Plus: je hoeft niet meer te betalen om stroom op het net te zetten. Het prosumententarief is samen met de terugdraaiende teller verleden tijd. Dat maakt zonnepanelen nog altijd hét alternatief voor klassieke netstroom. 

Je hoeft ons niet op ons woord te geloven — we laten liever de cijfers spreken. Stel, je hebt een omvormer staan van 5 Kilowatt. Voor de afschaffing van de terugdraaiende meter moest je 398 euro betalen om die 5 Kw aan stroom op het net te zetten. Maal vijftien jaar kom je aan een bedrag waar je al een schoon reisje mee kan maken. En nu? Nu betaal je nog nul euro. Ook zonder terugdraaiende teller haal je oogverblindend rendement uit je zonnepanelen

Ontdek het nieuwe DGS logo en de website : DGS Energie

Ben je klaar om het nieuwe DGS Energie logo en onze nieuwe website te ontdekken ? Kijk dan gauw op onze nieuwe DGS Energie website

8 april 2024

Ontdek alles hoe jij kan besparen dankzij DGS Energie

Dynamische sturing en/of contract van je PV-installatie

De energiemarkt is volop in beweging. De traditionele manier van energie opwekken en verbruiken verandert. We stappen af van fossiele brandstoffen en omarmen hernieuwbare energiebronnen. Dit brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, maar ook nieuwe kansen.

14 maart 2024

Lees meer

DGS-Groep = jouw SolarEdge Installer Plus Partner

We zijn er trots op om al vele jaren een SolarEdge Installer Plus Partner te zijn. Dit partnerschap is een erkenning van onze expertise en toewijding aan het leveren van hoogwaardige zonne-energiesystemen met SolarEdge-technologie.

13 maart 2024

Lees meer

DGS Team volgt volop opleidingen in 2024

Investeren in opleidingen voor het ganse DGS team om jou als klant nog beter van dienst te kunnen zijn.

8 maart 2024

Lees meer

Nieuwe energiepremies en -verplichtingen in 2024

Nieuwe energiepremies en -verplichtingen in 2024. Veka heeft een overzicht gemaakt van de gewijzigde energiepremies sinds 01/01/2024. Ook gingen er een aantal verplichtingen in voege. * De premies voor de zonnepanelen worden stopgezet. * Klanten met een digitale meter kunnen kiezen voor maandelijkse facturatie van hun energieverbruik.

17 januari 2024

Lees meer

FAQ

Geweldig nieuws! We hebben een splinternieuw tabblad met veelgestelde vragen (FAQ) op onze website toegevoegd! Heb je specifieke vragen over onze producten of meer algemene vragen ? We hebben alles overzichtelijk op één plek verzameld om jullie te helpen en te antwoorden op alle vragen! We staan altijd met veel plezier klaar om jullie zo goed mogelijk te helpen en te antwoorden op al jullie vragen.

16 januari 2024

Lees meer

Kerstbouwverlof inzetten met het DGS team

23 december 2023

Lees meer

SolarEdge : tijdelijke productiestop functie voor PV

Heb je een dynamisch energiecontract en maak je gebruik van en SolarEdge zonne-energiesysteem ? Dan heeft SolarEdge goed nieuws. Ze hebben een gloednieuwe functie gelanceerd die het mogelijk maakt voor huiseigenaren om de productie van hun zonnepanelen tijdelijk stop te zetten. In dit artikel lees je er alles over !

13 december 2023

Lees meer

DGS is REC Certified Solar Professional

REC Certified Solar Professionals,Het REC Certified Solar Professional-programma is in het leven geroepen om zowel installateurs als eindklanten talrijke voordelen te bieden. Niet elke installateur mag zichzelf een ‘REC Certified Solar Professional’ noemen: de leden van het programma worden zorgvuldig geselecteerd en moeten een uniek certificeringsprogramma voor installateurs doorlopen. Via dit programma waarborgt REC dat de installateurs beschikken over de kennis en beste praktijken om REC-panelen te installeren.

18 juli 2023

Lees meer

bezoek SolarEdge Sella fabriek + hoofdkantoor te Israel

Bekijk zeker deze blog en ontdek niet alleen foto's :

4 juli 2023

Lees meer

Betekenis LED lampje Solaredge omvormer QR code

Omdat we af en toe de vraag krijgen van onze klanten wat de betekenis is van de kleur van led lampje in Solaredge omvormer, proberen we het onze klanten zo makkelijk mogelijk te maken. Daarom hebben we een sticker gemaakt met QR code. Als men deze QR code scant, komt men dadelijk terecht op de Solaredge website.

3 juli 2023

Lees meer

DGS-Groep Teambuilding 26/05/2023

Teambuilding te Nederland met ganse DGS-Groep team : indoor skydive + icekarten te Roosendaal

Lees meer

Zijn laadpalen gedekt in woningverzekering ?

Heeft u vragen ivm plaatsen van een laadpaal en wat met verzekering.

15 juni 2022

Lees meer

Uitbreiding DGS team

DGS verwelkomt Thomas in ons huidig DGS team vanaf 14 maart 2022

14 maart 2022

Lees meer

Wallbox laadpaal : voor privé als zakelijk gebruik

Wallbox laadpalen : thuis : Pulsar laadpaal / bedrijf : Copper SB Wallbox laadpaal/ bedrijf aan huis : Commander Wallbox laadpaal

21 februari 2022

Lees meer

40 jaar garantie op Maxeon Sunpower zonnepanelen vanaf 01.01.2022

Vanaf de allereerste dag vangen Maxeon-zonnepanelen meer zonlicht op en produceren ze meer energie dan standaardpanelen.3. Dat betekent dat u heel wat geld bespaart gedurende de lange levensduur van uw installatie. En met een toonaangevende garantie met 40 jaar lang dekking op vermogen en prestaties is het voordeel van Maxeon-zonnepanelen duidelijk: met Maxeon-technologie krijgt u meer energie voor uw geld en kunt u volledig vertrouwen op uw investering4.

7 februari 2022

Lees meer

Intersolution beurs Gent 19 + 20 januari 2022 : alles ivm zonne energie

Al vele jaren bezoeken Wim en Kristel van DGS de Intersolution beurs te Gent. Altijd warm welkom bij onze leveranciers en interessant om up to date te blijven van alle nieuwigheden op de zonne energie markt. Zo kunnen we onze huidige en toekomstige klanten het beste verder helpen en begeleiden.

20 januari 2022

Lees meer

Zomer bouwverlof inzetten met ganse DGS team

Lees meer

Opleiding valbescherming en werken op hoogte, specifiek gericht op installateur zonnepanelen.

Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 interessante investering

Lees meer

Waarom een thuisbatterij ... ?

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x