18 november 2021

Ook zonder terugdraaiende teller haal je oogverblindend rendement uit je zonnepanelen


DGS,zonnepanelen,installateur,teller,terugdraaiend,geld,rendement

Ook zonder terugdraaiende teller haal je oogverblindend rendement uit je zonnepanelen

Er zijn geen terugdraaiende tellers meer voor zonnepanelen, nee. So watt? Je krijgt ook geen geld om ’s morgens je tanden te poetsen of met twee woorden te spreken. 

Sommige dingen doe je omdat ze juist zijn. Of slim.

Investeren in zonnepanelen, dat is slim — subsidies of niet. Omdat de zon elke dag schijnt. Gratis. Omdat je voor je kroost een proper stukje wereld wil achterlaten. Omdat je kosten dalen als je je eigen energie produceert. Omdat batterijen almaar straffere dingen kunnen. Omdat 14% rendement echt een mooi cijfer is. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Dus. Laat de zon in je hart. Leg zonnepanelen.  

zonnepanelen,teller,terugdraaiend,geld,rendement,DGS,Baal

Alle redenen waarom zonnepanelen het beste idee blijven

14% rendement

Da’s een pak meer op dan je spaarboekje. Ook zonder overheidssubsidie zijn zonnepanelen dus meer dan rendabel. Want de zon komt op voor iedereen.

Een rendement van 14%, dat betekent een terugverdientijd van 7 jaar. Voor de wiskundigen: 7 x 14% = 100%, als je ons toestaat een beetje af te ronden. Geen enkele bank die je hetzelfde kan beloven. En het wordt nog beter, want dat cijfer is berekend op basis van een setup zonder batterijen. Mét batterijen versnelt je terugverdientijd, omdat je meer van je zelfgeproduceerde stroom ook zélf kan gebruiken. Lees maar even het voorlaatste puntje. 

Niks stijgende prijzen

Met zonnepanelen ben je minder afhankelijk van het net en de stijgende energieprijzen. Jouw stroom, jouw regels.

Als je je eigen stroom opwekt, krijg je ook meer zeggenschap. Voeg je naast die zonnepanelen ook nog een batterij toe, dan wordt het pas echt interessant: je bent dan nog maar voor 40% afhankelijk van de netprijzen.  


Betere batterijen

Hoe meer je zelf verbruikt, hoe interessanter het is om zonnepanelen te leggen. Met een batterij kan je je eigen verbruik zelfs boosten van 30 naar 60%.

Dat terugverdienen op 7 jaar tijd, dat kan nog sneller met een batterij. Want in plaats van dure stroom van het net te kopen, kan je meer gebruiken van wat je zelf produceert. Ben je een gemiddeld gezin, dan gebruik je zo’n 30% van wat je opwekt ook effectief zelf. Met een batterij maak je daar vlotjes 60% van. Plus, de toekomst komt er rap aan: er zijn alsmaar meer slimme gadgets op de markt die ervoor zorgen dat je nog meer uit je zonnepanelen en je batterij haalt. In ’t kort: je verdient meer geld, het is beter voor ons elektriciteitsnet én beter voor de planeet. Goed, beter, batterij! 


Winst na 7 jaar

Op 7 jaar tijd heb je elke cent terugverdiend. Plus: je hoeft niet meer te betalen om stroom op het net te zetten. Het prosumententarief is samen met de terugdraaiende teller verleden tijd. Dat maakt zonnepanelen nog altijd hét alternatief voor klassieke netstroom. 

Je hoeft ons niet op ons woord te geloven — we laten liever de cijfers spreken. Stel, je hebt een omvormer staan van 5 Kilowatt. Voor de afschaffing van de terugdraaiende meter moest je 398 euro betalen om die 5 Kw aan stroom op het net te zetten. Maal vijftien jaar kom je aan een bedrag waar je al een schoon reisje mee kan maken. En nu? Nu betaal je nog nul euro. Ook zonder terugdraaiende teller haal je oogverblindend rendement uit je zonnepanelen

Zijn laadpalen gedekt in woningverzekering ?

Heeft u vragen ivm plaatsen van een laadpaal en wat met verzekering.

15 juni 2022

Lees meer

Uitbreiding DGS team

DGS verwelkomt Thomas in ons huidig DGS team vanaf 14 maart 2022

14 maart 2022

Lees meer

Wallbox laadpaal : voor privé als zakelijk gebruik

Wallbox laadpalen : thuis : Pulsar laadpaal / bedrijf : Copper SB Wallbox laadpaal/ bedrijf aan huis : Commander Wallbox laadpaal

21 februari 2022

Lees meer

40 jaar garantie op Maxeon Sunpower zonnepanelen vanaf 01.01.2022

Vanaf de allereerste dag vangen Maxeon-zonnepanelen meer zonlicht op en produceren ze meer energie dan standaardpanelen.3. Dat betekent dat u heel wat geld bespaart gedurende de lange levensduur van uw installatie. En met een toonaangevende garantie met 40 jaar lang dekking op vermogen en prestaties is het voordeel van Maxeon-zonnepanelen duidelijk: met Maxeon-technologie krijgt u meer energie voor uw geld en kunt u volledig vertrouwen op uw investering4.

7 februari 2022

Lees meer

Intersolution beurs Gent 19 + 20 januari 2022 : alles ivm zonne energie

Al vele jaren bezoeken Wim en Kristel van DGS de Intersolution beurs te Gent. Altijd warm welkom bij onze leveranciers en interessant om up to date te blijven van alle nieuwigheden op de zonne energie markt. Zo kunnen we onze huidige en toekomstige klanten het beste verder helpen en begeleiden.

20 januari 2022

Lees meer

Zomer bouwverlof inzetten met ganse DGS team

Lees meer

Zekeringkast vaak oorzaak van afgekeurde elektriciteitskeuring

Lees meer

Opleiding valbescherming en werken op hoogte, specifiek gericht op installateur zonnepanelen.

Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 interessante investering

Lees meer

Waarom een thuisbatterij ... ?

Lees meer

Nieuwbouw project Grimbergen : elektriciteit en ventilatie D systeem

DGS-Groep is volop bezig met een nieuwbouw project appartementsblok met 3 verdiepingen,... Ons eigen DGS team, geen onderaanneming, voorziet hier de elektriciteitswerken, ventilatie D systeem, zonnepanelen, thuisbatterij opslagsystemen. 1 aanspreekpunt van A tot Z.

11 mei 2021

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x